Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pogled u nebo

Astronomski centar Rijeka poziva na glazbene zvjezdane šetnje

Hubble daleke zvijezde
NASA/ESA
11.08.2010.
u 13:21

"Glazbena zvjezdana šetnja" naziv je izvanrednoga ljetnog programa koji izvodi ansambl "Intermezzo", a održat će se u Astronomskom centru Rijeka dvije sljedeće subote, 14. i 21. kolovoza s početkom u 21.30 sati.

"Glazbena zvjezdana šetnja" naziv je izvanrednoga ljetnog programa koji je u srijedu 11. kolovoza predstavljen u Astronomskom centru Rijeka. Program izvodi ansambl "Intermezzo", a održat će se u Astronomskom centru Rijeka dvije sljedeće subote, 14. i 21. kolovoza s početkom u 21.30 sati.

U ove neobične zvjezdane šetnje okupljene će voditi Zdenko Botić, prvak Hrvatskoga narodnog kazališta Ivana pl. Zajca, a ansambl "Intermezzo" će za trajanja programa izvoditi niz domaćih i stranih glazbenih uspješnica. A vrijeme je više nego odgovarajuće, jer u ovim ljetnim danima možemo uživati u prekrasnoj nebeskoj pojavi, u velikom broju zvijezda padalica, poznatu i pod imenom Suze svetog Lovre.

Ova pojava ne traje samo jednu noć, već gotovo mjesec dana, od 23. srpnja do 22. kolovoza, a negdje sredinom tog perioda (u noći sa 12. na 13. kolovoza) pojava doseže svoj vrhunac i upravo se ta noć naziva Suze svetog Lovre. Oni koji podignu pogled prema nebu, moći će u jednom satu vidjeti 60 do 80 zvijezda padalica. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije