Naslovnica Vijesti Svijet

Assad žestoko kritizirao Tursku i SAD: 'Žele me svrgnuti s vlasti'

Cilj je destabilizirati Siriju, svrgnuti i promijeniti vladu i umjesto toga na vlast dovesti njihove marionete, kazao je Al-Assad o SAD-u.
21. travnja 2017. u 13:58 38 komentara 1065 prikaza
Bashar al-Assad
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

– Sto posto smo sigurni da su teroristi kemijsko oružje dobili izravno od Turske – kazao je sirijski predsjednik Bashar al-Assad u intervju Sputniku, mediju bliskom ruskim vlastima.

Al-Assad tvrdi kako teroristi u toj državi od Turske dobivaju i financijsku i vojnu potporu.

Amerikanci me žele svrgnuti s vlasti

– Izravno iz Turske! Postoje i dokazi za to, a neki od njih su se pojavili na internetu prije nekoliko godina. U Turskoj postoje stranke i članovi parlamenta koji su Vladu pitali za te optužbe – rekao je sirijski predsjednik.

[video: 19964 / assad i hassan intervju, hrvatska verzija]

Smatra da će američke vlasti nastaviti sa svojim pokušajima da ga svrgnu s vlasti i postave svoju marionetsku vlast u Damasku.

– Cilj je destabilizirati Siriju, svrgnuti i promijeniti vladu i umjesto toga na vlast dovesti njihove marionete. U tom pokušaju učinit će sve jer za njih cilj opravdava sredstvo – kazao je al-Assad o SAD-u i njegovim saveznicima koji su u prošlosti često govorili da mira u Siriji neće biti dok sadašnji režim ne siđe s vlasti.

>>EKSKLUZIVNO U VEČERNJEM Al-Assad s našim reporterom o ratu u Siriji, hrvatskom oružju kod terorista...

>>'Assad je lažno optužen za kemijski napad. Imamo informacije da se spremaju novi!'

Elipso

  • jureh77:

    Assad je državnik i borac protiv terorista podržanih od zapada

  • Tihomir 70:

    Ja mislim da 1% ljudi ima koji su tako plitki da vjeruju da če jedan državnik bacati otrove po svome gradskom predgrađu svjestan da šteti civilima svome napaćenom narodu. A pored sebe ima Rusa koji ima i daleko efikasnije i ... prikaži još! i bolje Tate bombe.. Samo najteže naivčine vjeruju da Ameri ne mogu spavati od brige što se Sirici međusobno tamane na bilo koji način .. Ja bih rekao prije je veselje i zadovoljstvo sve veće . To je isto kao da se recimo Srbijanci se stalno međusobno dobro bombaju kad smo u ratu sa njima. Bilo bi nam jako žao da bi se žalili cijelome svijetu kao Ameri jadna njihova djeca i dobri Srbi ... Samo amerima se vjeruju i takvi scenariji ; zbog toga što su uvijek bili i ostali iskreni u vanjskoj politici ! A sami priznaju da prava istina i mnoge tajne dolaze tek u za javnost tek nakon 50 ili po novome za 100 godina kad nikome nije ništa bitno niti ga briga niti interesira njihova druga istina ?<!

  • Tihomir 70:

    Assad """žestoko"""" najajć užasni ""kritizirao"" Tursku i SAD: 'Žele me svrgnuti s vlasti'. Asad je u tom intervju dao iskreno gledište , požalio se i prikazao realitet koji se događa kod njega u dvorištu. Kritizirati žestoko je kad počne da ... prikaži još! da im pas m. dabogda im djeca osljepila ili dabogda doživi svi istu moju sudbinu ... Dobro jesu se brača već pobrinula za Erdogana tj. Tursku da se izgladni bez turista i počinje rastura uskoro, on neće umrijet prirodnom smrću . Vide ovdje nema više puno za rasturanje ratovanje pa da dobro naoružamo Kurde glavne neprijatelje Turaka muslimana i otomana ..............