Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠNICA PREDIZBORNE KAMPANJE

Ankica Mamić posebno pohvalila jednog kandidata s HRT-ovog sučeljavanja: 'Bili su pristojni i dobro pripremljeni'

Ankica Mamić o sučeljavanju na HRT-u
Foto: Pixsell/HRT
1/9
13.04.2024.
u 10:54

Na sučeljavanje je stiglo svih 10 stranaka koje su po anketi HRT-a prešle četiri posto. Ipak, na Prisavlju nismo mogli vidjeti lidere najvećih hrvatskih stranaka, HDZ-a i SDP-a.

U završnici predizborne kampanje HTV je u petak navečer donio sučeljavanje političkih stranaka koje su prema HRT-ovoj anketi HRejting prešle četiri posto barem u jednoj izbornoj jedinici. Sučeljavanje je trajalo puna dva sata, a vodili su ga Zrinka Grancarić i Mislav Togonal.

Na sučeljavanje je stiglo svih 10 stranaka koje su po anketi HRT-a prešle četiri posto. U petak ste tako mogli pogledati kako se u različitim temama snalaze Tomislav Josić (Domovinski pokret i partneri), Davor Nađi (Fokus i Republika), Marin Piletić (HDZ i partneri), Dalibor Paus (IDS i partneri), Nikola Grmoja (Most i partneri), Sandra Benčić (Možemo), Matija Posavec (Nezavisna platforma sjevera), Katarina Peović (Radnička fronta), Mirela Ahmetović (SDP i partneri) i Milivoj Špika (Umirovljenici zajedno i partneri).

Prošlo je sučeljavanje na nacionalnoj televiziji tako bez lidera najvećih hrvatskih stranaka. Premijer Andrej Plenković ne želi debatirati ni s kim iz oporbe, a posebno ne sa SDP-ovcima, za koje kaže da krše Ustav time što podržavaju predsjednika Zorana Milanovića koji i dalje, usprkos upozorenjima, na svoj način sudjeluje u predizbornim aktivnostima. SDP-ovci ga, pak, pozivaju na debatu, no ni sam šef te stranke Peđa Grbin nije stigao na Prisavlje.

"Iako možemo razumjeti da je HTV želio sučeliti stranke i kandidate koji po posljednjim istraživanjima javnog mnijenja imaju šansu osvojiti mandat, šteta je da nećemo imati prilike vidjeti sučeljavanje dvaju izravnih takmaca, odnosno Andreja Plenkovića i tko god to bio na strani SDP-ove koalicije", govori za Večernji list politička analitičarka Ankica Mamić, koja smatra da u sučeljavanju nismo čuli ništa novo. 

VEZANI ČLANCI:

"Sučeljavanje nije iznjedrilo neke nove poruke, ali možemo pohvaliti sve sudionike da su bili dobro pripremljeni i pristojni. Bilo je očekivano da će se većina kandidata obraćati ili replicirati HDZ-ovom Marinu Piletiću, koji se vrlo dobro snašao i uspješno, da tako kažemo, reterirao", smatra Mamić. Osim Piletića, dobar dojam ostavio je, kazuje nam Mamić, i Davor Nađi.

"On je prvi put u ovako većem formatu imao prilike približiti javnosti svoje poruke i političke stavove, što je sigurno dobro za Fokus. Nikola Grmoja i Sandra Benčić, koji su inače prepoznati po svojim upečatljivim i glasnim nastupima, ovaj su put malo utišali svoju retoriku, što bih također pohvalila", dodaje političarka analitičarka, zaključivši da su svi "dobro i artikulirano prenijeli stavove svojih stranki". "Ipak, ostaje upitno, kako zbog broja sučeljenih kandidata, tako i zbog trajanja emisije, koliko će toga ostati u sjećanju gledatelja i slušatelja."

GALERIJA Milanovićev život u slikama – od malih nogu do političke karijere

Ankica Mamić o sučeljavanju na HRT-u
1/42

Komentara 15

ŠS
Štap sa glavom
11:17 13.04.2024.

Svi su poznati i prepoznati. Da ja čekam njihova sučeljavanja i iznošenje programa morao bih sate i dane sjediti pred televizijom i slušati radio i opet ne bih zapamtio ni 10%. Znači uzaludno trošenje vremena. Tko želi izići na izbore ima svoj izbor odavno.

Avatar Bill Carson
Bill Carson
12:27 13.04.2024.

Samo ponavljam IZAĆI NA IZBORE. Ne mogu vjerovati da postoje ljudi koji su neki privatnici, zarađuju dobre novce i onda kažu da im je svejedno tko je na vlasti i da ne prate situaciju. Ali čovječe i ti si dio društvene strukture države. Ne gledaš valjda samo svoj život. Valjda imaš neke prijatelje i susjede. Cilj je da svima bude bolje.

DA
darwil
13:10 13.04.2024.

Špika kineziolog kao da je na ostale politolog, povjesničar,matematičar,realist ali svejedno gleda svoj interes kao i kad je bio Bandičevac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije