Naslovnica Vijesti Hrvatska

Anketiraju za SDP lažno se predstavljajući

Maras traži prijavu slučaja Hakomu, Kolarić da se o svemu očituje vodstvo SDP-a
18. travnja 2018. u 11:13 8 komentara 2050 prikaza
Kandidati za šefa zagrebačkog SDP-a slijeva nadesno – Aleksandra Kolarić, Alen Čičak, Gordan Maras i Denis Hrestak
Foto: Matija Habljak/Željko Lukunić/Patrik Macek/PIXSELL/Screenshot 24 sata

Da će bitka za šefa zagrebačkog SDP-a s četvero kandidata – Aleksandrom Kolarić, Alenom Čičkom, Gordanom Marasom i Denisom Hrestakom – biti žestoka i neizvjesna, zna se od samog starta, ali kako se ti izbori približavaju, jasno je da se neki članovi neće libiti ni sramotnih i štetnih metoda u toj unutarstranačkoj bitci. Pokazuje to i jučerašnji događaj.

Slučaj Hrabro dijete Osuđeni Siladi član je SDP-a, Grbin traži suspenziju

“Friški” podaci

SMS anketa 24 sata. Novi predsjednik/ca SDP Zagreb bit će: pošaljite SMS odgovor: 1 za Čičak, 2 za Hrestak, 3 za Kolarić, 4 za Marasa. Sadržaj je to SMS-a koji je jučer tijekom jutra masovno pristizao na brojeve mobitela članova zagrebačkog SDP-a.

Kako su poruke dobili i neki novi članovi SDP-a Zagreb, odnosno neki koji su se u tu stranku učlanili u posljednjih nekoliko mjeseci, a navodno ne i oni koji su posljednjih mjeseci iz stranke izbačeni, više naših izvora vjeruje da poruke stižu od nekoga tko ima pristup najnovijoj, svježe ažuriranoj, stranačkoj bazi podataka DAVID. U prilog tezi da SMS šalje netko upućen govori i to da među ponuđenim odgovorima nema Dominika Etlingera za kojeg se već dugo govori da je od izbora za šefa odustao.

Račan je SDP doveo na vlast, no njegov rezultat nije bio ni blizu Milanovićevom:

Kandidati za šefa zagrebačkog SDP-a slijeva nadesno – Aleksandra Kolarić, Alen Čičak, Gordan Maras i Denis Hrestak
1 / 10
Povijest SDP-a obilježile su teške devedesete, osvajanje vlasti 2000. godine, smrt Ivice Račana i povećanje podrške u mandatu Zorana Milanovića pa pad i gubitak vlasti. Donosimo pregled broja zastupnika SDP-a kroz sve sazive Sabora...

Ni tu priči nije kraj. U poruci se netko i lažno predstavlja jer se tvrdi da je riječ o SMS anketi 24 sata. Međutim, dnevne novine 24 sata s tom anketom nemaju baš nikakve veze, a na broj s kojeg su poruke koje smo vidjeli poslane nitko se ne javlja. Nadalje, poruka, ako dolazi od nekog iz stranke, grubo krši prava članova SDP-a koje očekuje glasanje za šefa zagrebačke organizacije. Jer taj netko tko je poslao SMS i na nj dobio odgovor sada zna kako taj birač “diše”, odnosno koji mu je kandidat favorit. Ne začuđuje da su se od sporne ankete jučer, jedan po jedan, ogradili baš svi kandidati za šefa zagrebačke organizacije. Prvi je to učinio putem Facebooka Alen Čičak.

Sabor izglasao Istanbulsku konvenciju i povjerenje ministrici Dalić DAVOR IVANKOVIĆ Deset stvari koje smo naučili nakon glasanja u Hrvatskom saboru prošlog petka 13.

“Ako je netko dobio bazu članstva i koristi je za ovakve aktivnosti, smatram da rukovodstvo SDP-a treba odmah reagirati i izvršiti sve potrebne provjere kako bi se utvrdilo što se dogodilo. Ovakvo nešto je nedopustivo!!!”, napisao je Čičak. Slično su reagirali i Aleksandra Kolarić i Gordan Maras, koji vjeruje da će netko zbog svega podnijeti prijavu Hakomu, a Kolarić da će se o svemu očitovati i vodstvo zagrebačkog SDP-a kao i Predsjedništvo SDP-a. Denis Hrestak, koji slovi kao kandidat Iblerova trga, također podržava istragu te poziva da se istraže i drugi, slični, slučajevi.

– Neki kandidati šalju SMS-ove dulje vrijeme, pozivaju na svoja događanja. I to mi je skandalozno – kaže Hrestak.

“Ni prva ni zadnja”

Na pitanje je li točno da je i on slao rođendanske čestitke članovima stranke, Hrestak poručuje da jest, ali isključivo po zadatku zagrebačke organizacije. I dok su neki članovi Predsjedništva SDP-a potvrdili da će tražiti raspravu o ovoj temi na vodstvu SDP-a, u zagrebačkom SDP-u ne vide preveliki problem zbog svega. V.d. šefa zagrebačke organizacije Saša Molan kaže kako osuđuje što se radi, ali da stranka nije policija.

– Bilo je anketa i prije i za druge izbore, pa i unutarstranačke. Očito neki imaju potencijalnu bazu podataka, ali ne znam što možemo ispitivati– kaže Molan. Dodaje i kako nema ništa protiv toga da Gordan Maras pošalje prijavu Hakomu. Osvrnuo se i na kritike o lažnom predstavljanju, kaže kako on to tako ne iščitava i da navođenje 24 sata možda znači da anketa traje jedan dan.

Ivo Jelušić Ivo Jelušić SDP nije protiv nagodbe u Agrokoru Nakon izbacivanja iz SDP-a Mrsić okuplja klub nezavisnih zastupnika CRO DEMOSKOP Bernardić o padu potpore HDZ-u: 'Očito je to rezultat podjela'
Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar majmunranko
  majmunranko:

  SDP je dokazano poremećena sekta štovatelja poremećenog masovnog ubojice po imenu Josip Broz, tako da ovo ponašanje ni malo ne čudi. Zar je itko od njih očekivao ponašanje primjereno normalnim ljudima? Znamo dobro kakva je psihologija pripadnika sekte, naročito ako ... prikaži još! se radi o sekti sljedbenika serijskih i masovnih ubojica.

 • luli:

  Ništa novo za sdp, ako koriste HRT za manipulacije cijelog naroda anketama za svake izbore kako ne bi sad, to je njihov modus operandi-Laži i obmane

 • koraknaprijed:

  Ovu lopovsko izdajničku sektu treba ZATVORIT I ZABRANITI!