Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANDREJ PLENKOVIĆ

'Bilo bi dobro da Sberbank bude konstruktivna kao i druge banke'

Andrej Plenković
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
19.10.2017.
u 22:28

Ponavljam da je potpredsjednica vlade i ministrica gospodarstva vodila hrvatsku delegaciju prije dva tjedna u Moskvu i pripremila sadržajno cijeli ovaj posjet, kazao je Plenković.

Premijer Andrej Plenković večeras je u Bruxellesu, gdje sudjeluje na sastanku Europskog vijeća, komentirao, na pitanje Večernjeg lista, činjenicu da je šef ruske banke Sberbank bio prisutan na jučerašnjem sastanku predsjednika Vladimira Putina i predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u Sočiju, te da je izjavio kako mjere hrvatske vlade vrlo ozbiljno ugrožavaju prava kreditora u Agrokoru. 

- Nisam imao vremena baviti se tom temom, razgovarat ću s predsjednicom kada se oboje vratimo u zemlju. Znate kako je kad se nešto kaže na sastanku, to kasnije u medijima nije uvijek baš identično. Ono što je ključno, Sberbanka je stalno u privremenom vjerovničkom vijeću, ima sve informacije što se radi, sudjeluje u procesu donošenja odluka, dolazili su s predstavnicima drugih banaka u vladu prije donošenja zakona i vodio se dijalog. Prema tome, imali su sav prostor, kao i drugi vjerovnici, da artikuliraju svoje stavove, a što se tiče tih izjava ja ću ih komentirati ako stvarno bude nešto novo u odnosu na ono što je sada. Bilo bi dobro da Sberbanka bude jednako konstruktivna kao i druge banke koje su ranije davale kredite Agrokoru - rekao je premijer. 

Na pitanje Nove TV o tome bi li možda bilo bolje da je predsjedničina delegacija u Rusiji bila pojačana nekim iz gospodarskog tima Vlade, jer se sad pokazuje da su razgovori u Sočiju bili delikatni, Plenković je ponovo inzistirao na ranije iznesenoj tezi da je Vlada dala predsjednici Grabar-Kitarović najsnažniju podršku za ovaj put u Rusiju. 

- Ponavljam da je potpredsjednica vlade i ministrica gospodarstva vodila hrvatsku delegaciju prije dva tjedna u Moskvu i pripremila sadržajno cijeli ovaj posjet, odnosno sve ono što se odnosilo na gospodarski dio suradnje. Bilo je dvoje ministara iz vlade, jedna državna tajnica, cijeli tim savjetnika, mislim da je predsjednica bila sasvim dobro praćena u njezinim aktivnostima. Ako predsjednica vodi razgovore, onda je ona ta koja artikulira hrvatske poruke i ona je sasvim spremna i dovoljno brifirana o svim temama da zastupa hrvatske stavove, kao što su joj i Ustavne ovlasti - zaključio je Plenković.

Komentara 8

DU
Deleted user
23:46 19.10.2017.

Ne lupetaj, crvenim se umjesto tebe!

BU
Budak
22:48 19.10.2017.

Bilo bi dobro da AGROKOR vrati novac dobavljačima i bankama, pa i Sberbanci. Sa modelom “roll up” kredita se želi Sberbanku izigrati, odnosno prisiliti da i dalje bacaju svoj novac u bunar. To nema veze sa simpatijama ali dati američkom Knighthead fondu prostor za golemu zaradu a Sberbanku ucjenivati je vrlo opasna igra za malu zemlju i sa pravnom državom nema veze. Plenković izigrava potrčka za SAD i “zapad” kroz njegovo miješanje u ukrajinsko-ruski sukob i igru oko Sberbanke. Dovodi Hrvatsku na tanak led a on će biti plaćen sa funkcijom u EU. To jedan Putin svom narodu ne radi jer ima čast i samopoštovanje.

TT
tTony
17:16 21.10.2017.

Vlda je malo pozurila sa sa Agrokorom mogli su imat svoje prestavinke radi porezni i drudi interesa podrazt prestavnike sinikata ovaj lov na vjestice vec se pokaza neproduktivan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije