Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predstavljanje programa

Andrej Plenković prvi put sudjelovao na sjednici Predsjedništva HDZ-a

Predsjedništvo HDZ-a
Foto: Robert Anić/PIXSELL
1/6
11.07.2016.
u 15:13

Osvrnuo se i na potencijalne koalicijske partnere za buduće izbore

Kandidat za predsjednika HDZ-a Andrej Plenković danas je prvi put sudjelovao na Predsjedništvu stranke, gdje je, kako je objasnio po završetku sjednice, predstavio svoj program i plan posjeta lokalnih organizacija. 

- Razmotrili smo pripreme za parlamentarne izbore, čuo sam što radi radna skupina koju vodi Ivana Maletić, kao i aktivnosti kolege Damira Jelića koji radi na izbornom stožeru - kazao je Plenković. Bilo mu je, dodaje, zadovoljstvo dogovoriti kvalitetnu suradnju njega i predsjedništva nakon 18. srpnja.

Osvrnuo se i na potencijalne koalicijske partnere za buduće izbore. - Vrlo jasno smo rekli da smo otvoreni za razgovore i partnerstva, a to uključuje one koji su dosad bili s nama u koaliciji, kao i neke nove stranke. Vodit ćemo se načelom programske podudarnosti i svjetonazorske sličnosti - poručio je Plenković, te dodao kako još uvijek nitko od dosadašnjih koalicijskih partnera nije otpao i kako postoji radna skupina koja vodi razgovore sa svima njima. 

- Svi su potencijalni partneri, razmotriti ćemo ono što je bilo dobro u Domoljubnoj koaliciji - odgovorio je na pitanje što osobno misli o HRAST-u te HSP-u AS.

Komentirao je i napise da će Most tražiti mjesto premijera ako budu ključni faktor za sastavljanje neke buduće većine nakon izbora.

- Moj je stav vrlo jasan, smatram da predsjednik Vlade treba imati stranački i izborni legitimitet. Uobičajeno je da glavni partner dobiva mjesto premijera - kazao je Plenković.

Osvrnuo se i na pozajmice stranci, te ustvrdio kako će se on od 18. srpnja, kada preuzme stranku, voditi trima načelima. - Sve aktivnosti moraju biti u skladu sa zakonom, želim da se odluke donose transparentno, odnosno da svi članovi predsjedništva budu upoznati s modalitetima financiranja stranke te da postupamo odgovorno - objasnio je i zaključio kako je za njega nakon ocjene DIP-a i Revizije ta priča završena.

Upitan otvara li ova priča sumnju u koruptivne radnje u budućnosti, uzvraća da, što se tiče njega kao budućeg predsjednika, neće biti nikakve opasnosti za to. Zaključio je da nema nikakvih informacija o potencijalnom preslagivanju većine niti da to smatra realnim. - Smatram to spekulacijama i ne želim se na to osvrtati - poručio je Plenković.

>> Počela sjednica Predsjedništva HDZ-a, prvi put sudjeluje Andrej Plenković

Komentara 19

SA
santos008
16:45 11.07.2016.

Kako se pojavio Plenkovic ,nema vise crvenih,svi su pozutili,a boju zna se od cega su dobili.Strah je ucinio svoje.

Avatar ljutatrava
ljutatrava
16:37 11.07.2016.

ako je istina da će šeks jadranku kosor vratiti u hdz onda se crno piše crnom tomi, ona će karatomu najuriti iz hdz-a, jedva čekam da i to vidim,

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
17:05 11.07.2016.

O kandidaturi se može govoriti ako sudjeluju barem dvije osobe. On nije kandidat već Prijestolonasljednik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije