Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORI I POZAJMICA

Počela sjednica Predsjedništva HDZ-a, prvi put sudjeluje Andrej Plenković

Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
11.07.2016.
u 13:00

Andrija Mikulić kazao je novinarima da će na sjednici fokus biti na predstojećim parlamentarnim izborima

Predsjedništvo HDZ-a, na kojem prvi put sudjeluje i kandidat za predsjednika stranke Andrej Plenković, počelo je danas u središnjici stranke.

Članovi Predsjedništva HDZ-a, kako se očekuje, raspravljat će o pripremama za predstojeće izbore za novog predsjednika, izvanredne parlamentarne izbore, ali i o kratkoročnoj pozajmici Prvog plinarskog društva (PPD) u iznosu od 4,2 milijuna kuna za koje je više članova Predsjedništva izjavilo da o njoj nisu bili informirani.

Andrija Mikulić kazao je novinarima da će na sjednici fokus biti na predstojećim parlamentarnim izborima, a upitan za kratkoročnu pozajmicu PPD-a rekao je kako su svi koji su po tom pitanju relevanti već rekli kako je bilo sve po zakonu. "Ne vidim tu ništa sporno", kazao je.

Da je po pitanju pozajmica sve čisto i transparentno, za N1 je prije ulaska u HDZ rekao i zamjenik predsjednika stranke Milijan Brkić, a Plenković je, upitan je li pročitao financijsko izvješće stranke i je li sve čisto, odgovorio:  ''Čini mi se da su sve pozajmice zakonite, a kako su se uzimale - to ćemo razgovarati u stranci''.

Darko Milinović očekuje da će na sastanku Predsjedništva, oni koji nisu bili prošle četiri godine u vodstvu stranke,  biti informirani o tim pozajmicama. Smatra da je po tom pitanju sve bilo legalno, ali se pita zašto se ta pozajmica PPD-u nije vratila na vrijeme jer se sada, po kamati od 7,5 posto, mora vratiti više od 200.000 kuna.

"Meni je veće pitanje zašto se to nije vratilo i zašto oni koji plaćaju članarinu moraju vraćati oko 210.000 kuna po kamati od 7,5 posto", kazao je.

>> Hasanbegović: Ne vidim razloga da HSP AS ne ostane u političkom savezu s HDZ-om

Komentara 2

TO
Torcidas
13:31 11.07.2016.

Hrvati od tebe to traže!!!!

Avatar imotska115
imotska115
13:53 11.07.2016.

Volim njegov model politike. Nadamo se da ce sve konacno biti transparentno u HDZ-u.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije