Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'potukla' križanec

Anamarija Musa prva je hrvatska povjerenica za informiranje

anamarija musa
Marko Lukunić/PIXSELL
25.10.2013.
u 13:21

Za docenticu na Katedri za upravnu znanost na Pravnom fakultetu u Zagrebu glasala su 83 zastupnika

Anamarija Musa prva je hrvatska povjerenica za informiranje. Potvrdio je to danas glasovanjem Hrvatski sabor. Musu su izabrala 83 zastupnika, dok je njena "suparnica" Sandra Križanec dobila svega tri glasa. Musu i Križanec Saboru su predložili i Odbor za medije i informiranje te Odbor za Ustav.

Anamarija Musa docentica je na Katedri za upravnu znanost na Pravnom fakultetu u Zagrebu, objavila je niz stručnih radova, a bila je članica radnih skupina za izradu nekoliko zakona, između ostalog i Zakona o pravu na pristup informacijama koji je temeljni akt za njezin budući posao. Upravo taj detalj iz njezine karijere nekome je zasmetao, pa je uoči intervjua sedam prijavljenih kandidata za poziciju povjerenika za informiranje u Sabor poslao anonimno pismo u kojem poručuje da Musinu kandidaturu treba odbaciti s obzirom na to da je u sukobu interesa, no nitko to pismo nije ozbiljno shvatio.

Musa nam je rekla da je pretpostavljala kako će Sabor prepoznati koliko je važno u organizaciji i postavljanju ureda imati osobu koja ima iskustvo upravljanja i javne uprave.

– Prvo moram vidjeti s čime ured raspolaže u ovom trenutku te ustrojiti rad ureda i donijeti prve akte. U prvoj godini osim uspostavljanja funkcija smatram da posebnu pozornost trebam usmjeriti na edukaciju i senzibiliziranje javnosti na pravo na pristup informacijama, za što mislim da je dosad bio veliki problem – zaključila je Musa.

>>Musa i Križanec u užem izboru za povjerenika za informiranje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije