Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERVJU

Anamarija Bandić: Nije bajka prezivati se Bandić

anamarija bandić
Foto: Boris Ščitar/Pixsell
1/8
08.12.2009.
u 22:00

Anamarija Bandić za sebe kaže da je jednostavna djevojka iz obične zagrebačke obitelji. Ipak, ne krije, uključivanje u očevu kampanju teško joj je palo. Draža joj je anonimnost.

Na ugovoreni razgovor u hotel Esplanade ušetala je 50 minuta nakon ugovorena termina. – Predavanja na fakultetu odužila su se – sramežljivo se ispričala, sjela i tek tiho prozborila: – Možemo početi s razgovorom. Jedan pogled na 27-godišnju Anamariju Bandić, kćer Milana Bandića, otkrio je nevjerojatne sličnosti s gradonačelnikom i predsjedničkim kandidatom – isti pogled, nos i oči.

Tko je Anamarija Bandić, predstavite se.
Ja sam jednostavna cura iz obične zagrebačke obitelji. Studiram matematiku na PMF-u, družim se s prijateljima, imam dečka Vanju i veselim se životu.

Tri ste godine bili studentica medicine, zašto ste odustali od toga studija?
Sa 18 godina nisam znala čime se zapravo želim baviti. Svidjela mi se medicina iako u obitelji nitko nije liječnik. U osnovnoj školi i matematičkoj gimnaziji bila sam odlična učenica, a osjetila sam i da tata priželjkuje da jednog dana postanem liječnica. Vjerovala sam da ću medicinu završiti, ali onda sam shvatila da me matematika više privlači. Sada sam na zadnjoj godini diplomskog studija.

Kakav je život s prezimenom Bandić?
Kad me netko pita kako se prezivam, ne moram dva puta ponavljati. Moje prezime klasična je priča, svi misle da mi je život zbog njega bajka. Ne mislim reći da mi nešto nedostaje, ali zbog sebe želim svima dokazati da se znam brinuti za sebe i da ne moram živjeti pod staklenim zvonom.

Tatu zove imenom
Nikada dosad niste bili u medijima. Zašto ste se uključili u očevu kampanju? Kakva je vaša uloga u njoj?
Uključila sam se zato što vjerujem u ono što radi. Pritisak medija je golem, a ja sigurno ne želim svojim inzistiranjem na anonimnosti kumovati različitim špekulacijama koje bi onda štetile tatinoj kandidaturi. Uostalom, tata je izrazio želju da ga podržim i ja sam pristala.

Želite li da vaš otac postane predsjednikom RH? Zašto?
Želim zato što je najbolji. On je jedini koji će iz te funkcije izvući maksimum za građane RH. Posljednjih 10 godina gledala sam koliku energiju ulaže u razvoj Zagreba. Zbog toga je imao i zdravstvenih problema, ali nikada nije želio stati.

Da se on nije kandidirao, za koga biste glasovali?
Neću odgovoriti. Milan je najbolji kandidat.

Oca zovete Milan?
Zovem ga tata. Samo ponekad Milan. Kad bi se zadubio u neki posao, nije reagirao sve dok ne bih viknula Milane, tako da je to ostalo.

Bandić često povisi ton na svoje suradnike, viče li i na vas?
On je temperamentan. Tu i tamo se znalo dogoditi da doma vikne, ali bi se brzo smirio. Ali moram reći da to nije bilo često.

Živite li u vlastitom stanu ili s roditeljima?
Već pet godina živim s dečkom Vanjom. Stan unajmljujemo.

Radite uz studij?
Imam puno fakultetskih obveza koje mi ne dopuštaju rad uz studij, ali mi ništa nije teško napraviti. Roditelji mi daju džeparac, ali nemam nekih megalomanskih prohtjeva, tako da je riječ o relativno skromnom iznosu.

Smijem se lažima
Je li točna informacija da je vaš otac probijao Galjufovu ulicu kako biste vi izbjegli gužve?
Kad sam to prvi put vidjela u novinama, smijala sam se dobrih deset minuta. Za mene je to čista nebuloza, uopće ne znam kako drukčije to komentirati. Teško mi padaju takvi napadi na mog oca.

Jesu li vaši prijatelji ikada preko vas tražili usluge od vašeg oca?
Ne prečesto. Tek tu i tamo, ali to nikada nisam prenosila ocu. Jednostavno to ne želim. Tek sam ja tražila od njega da vidi može li kao gradonačelnik pomoći udruzi Noina arka jer volim životinje i osjetljiva sam na takve situacije.

Jeste li vi sretna osoba?
U privatnom životu sam sretna, ali sad u kampanji sve mi ovo teško pada. Kad vidim sve te napade i mržnju prema mome ocu, to me pogađa. Priznajem da je ovo teško razdoblje za mene.

Koje su vaše sličnosti s ocem?
Uporni smo. Znamo kako ostvariti i štititi ono što je važno. Ali imam više sličnosti s majkom. Obje imamo malo prijatelja, vrijeme volimo provoditi doma, volim biti u miru. Ne izlazim u diskoteke niti po kafićima. Takav mi stil života ne odgovara.

Koliko vas zanima politika? Imate li osobnih političkih ambicija?
Zasad nemam. Uostalom, studiram matematiku, smjer matematička statistika. Kad završim studij, željela bih raditi u svojoj struci, a sad, hoće li se u budućnosti nešto promijeniti, možemo samo nagađati.

Ključne riječi

Komentara 65

ZI
zi
15:32 10.12.2009.

naravno da joj nije teško u životu - ali Bandićev stožer je podvalio ovo smeče od teksta!! njoj nije teško u životu u financijskom smislu - pa naravno da nije. i zbog toga je treba razapeti?

Avatar punkufer
punkufer
13:33 10.12.2009.

Ma, da, baš je jadna... Stvarno joj je teško u životu - bez posla, bez auta, podstanarka u garsonjeri, hrani se u menzi... Nema ona pojma što znači kada je nekome teško u životu i kako izgleda kada se netko muči.

DA
damirtankovic
22:39 08.12.2009.

Stan je šatro unajmila ( sigurno joj je tata dao jedan od svojih ili možda mama svoj koji je \"zaradila\" nakon sretne rastave ), skroman džeparac je za nju sigurno 10-15.000 kn, ... I naravno, intervju je sa gospojicom morao biti u Esplanadi, jer je svako drugo mjesto ispod njezinog nivoa. Još jedan plaćeni članak. Bljak !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije