Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRUNA JEDNOG PROCESA

Analiza Dragana Bagića: Imamo Pelješki most, no koliko će se Hrvata njime voziti

03.08.2022.
u 11:47

Svi preostali važniji cestovni pravci bit će dovršeni u sljedećih godinu-dvije. Izgrađene prometnice olakšale su i ubrzale kretanje robe, ali i putovanje građana i turista među regijama. No, iako mi nije poznato postoje li takva istraživanja, držim prilično vjerojatnim da se većina stanovnika Hrvatske ne koristi niti će se koristiti tom cestovnom prometnom infrastrukturom u nekom znatnijem opsegu.

Komentara 63

DU
Deleted user
12:10 03.08.2022.

Nemojte, molim Vas iznositi računice ovog tipa jer: 1) nema ozbiljne države na svijetu koja ne bi spojila mostom ili tunelom 2 fragmenta svog ozemlja, ako je teh. izvodivo 2) most je životno bitan za stanovnike najviše južne županije, ulaskom u EU se im još više zagorčao život jer su duplim prelaskom HR/BiH granične linije još bili i izloženi cjelokupnim zaštitnim mjerama EU vs non EU države, počevši od veterinarskih itd. 3) most izvlači iz prometne izolacije ne samo poluotok Peljašac, koji je doista velik i de iure imao status otoka nego i dva značajna otoka: Korčula 2 nm, Mljet 8 nm od kopna, te neizravno i Lastovo via Korčula, najviše udaljen otok gdje se stalno živi. Tako da je statistika jedno, a životne potrebe pučanstva nešto sasvim drugo. Koje probleme su samo imali naši zaštitari prenoseći gotovinu u DB županiju preko "brisanog prostora" neumskog koridora, gdje nemaju nikakve ovlasti. A to je tek sitnica bila...

Avatar tabadjija
tabadjija
12:44 03.08.2022.

Misljenje je kao supak, svatko ga ima.

BJ
bjmaro
12:37 03.08.2022.

Gosp Bagiću ne razumije ništa i ne treba sa takvim polemizirati . Valjda on misli da netko daje skoro 400 mln € bespovratno ,a da nisu sve analize bile gotove. Ovakvi stručnjaci su nam tumačili i da je A1 pusiona

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?