Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uvjetna presuda

Ana Knežević osuđena zbog zloupotrebe sindikalnog novca

ANA KNEŽEVIĆ
Alen Brodar/VLM
21.04.2010.
u 13:34

Sudac ju je proglasio krivom jer je 2001. zadržala oko 26.000 kuna odobrenih za pomoć članovima sindikata.

ZAGREB - Ana Knežević, bivša predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske, a sada predsjednica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), danas je nepravomoćno osuđena na jedinstvenu kaznu od godinu dana zatvora uz rok kušnje od tri godine zbog zloupotrebe sindikalnog novca.

Sudac Zorislav Kaleb proglasio ju je krivom jer je 2001. zadržala oko 26.000 kuna odobrenih za pomoć članovima sindikata, a u istom postupku sindikalna čelnica oslobođena je za drugu točku optužnice - da je sindikat oštetila za još 35.000 kuna, koje je pozajmila poduzeću Greta Fashion. Ana Knežević nezakonito stečeni novac ovom presudom mora vratiti.

Draga Mišeljić, bivša tajnica Sindikata trgovine Hrvatske, a danas predsjednica tog sindikata, zbog krivotvorenja isprave uvjetno je osuđena na pet mjeseci zatvora uz rok kušnje od godinu dana, dok je trećeoptužena Radmila Rumbak zbog pomaganja Ani Knežević u zloupotrebi položaja i ovlasti, kojoj je tada bila osobna tajnica, uvjetno osuđena na šest mjeseci zatvora uz rok kušnje od dvije godine.

Presudom suca Kaleba Ana Knežević i Draga Mišeljić moraju platiti paušalne troškove sudu od po 1000 kuna, a Rumbak je naloženo da plati 500 kuna sudskih troškova. Sve tri zajedno moraju platiti troškove grafološkog vještačenja od 800 kuna.

Komentara 48

OB
-obrisani-
14:35 21.04.2010.

Kakvo je to pravosuđe? Prava ženska zločinačka organizacija, a dobile su samo uvjetne presude? Nije valjda Anka partizanka šarmirala suca Zorislava Kaleba? Ili je ipak nešto drugo u igri za ovako blage presude pozdrav vaš zmijicamala

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
14:36 21.04.2010.

Ma sve je to Ista mafija, ovi glume sindikate a zapravo svi prijatelji s političarima. Ne može netko krasti a predstavljati radnike i radnička prava - treba ju odmah smijeniti.

KR
kripton
15:46 21.04.2010.

Kod nas su sva govna isplivala na vrh,sve najgori šljam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije