Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presuda

Ana Knežević kažnjena s osam mjeseci zatvora zbog bedema

Ana Knežević
Patrik Macek
25.05.2011.
u 11:36

Predsjednica SSSH sklopila je ugovor sa Skladgradnjom o prodaji bedema Priuli u Splitu iako je znala da je na nekretninu uknjižena država

Ana Knežević, predsjednica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH), na Županijskom sudu u Splitu nepravomoćno je kažnjena s osam mjeseci zatvora jer je, želeći steći nepripadajuću imovinsku korist za sindikat, sklopila ugovor o prodaji bedema Priuli u Splitu iako je SSSH bio samo korisnik, a vlasnik je nekretnine Republika Hrvatska.

Ugovor o prodaji potpisala je sa Skladgradnjom iz Imotskog, odnosno Slavenom Žužulom, koji je SSSH isplatio kunsku protuvrijednost od 618.000 eura. Sudsko vijeće, kojim je predsjedao sudac Vladimir Živaljić, presudilo je da SSSH mora u roku od 15 dana Skladgradnji vratiti uplaćeni novac.

U obrazloženju presude sudac Živaljić je istaknuo da je Anu Knežević pravnica sindikata upozorila da bedem ne može biti predmet kupoprodaje jer nije izvršena podjela imovine među sindikatima, a do tada je kao vlasnik uknjižena država. Znala je i da postoji zabilješka o zabrani raspolaganja nekretninom jer su bivši vlasnici pokrenuli postupak denacionalizacije.

– Svjesno je sklopila ugovor o kupoprodaji iako je znala da to ne smije učiniti. Branila se da država ne može biti vlasnik sindikalne imovine. Iako je ovo privremeno rješenje, situacija je takva. Odakle joj pravo prejudicirati? – rekao je Živaljić. Kao olakotna okolnost uzeto je njezino držanje tijekom suđenja, činjenica da ništa nije stavila sebi u džep i da se šteta može sanirati.

Ana Knežević nije došla na izricanje presude, a njezin je odvjetnik najavio žalbu.

Komentara 18

Avatar ludi kekec
ludi kekec
13:21 25.05.2011.

a ovi retardi iz skladgradnje nisu bili u stanju otići u gruntovnicu po izvadak? ili su znali o čemu se radi pa nisu ni htejli ići???

SA
sargu123
19:32 25.05.2011.

80 godina a ne pišljivih osam mjeseci ! FUJ pravosuđe , fuj , fuj .............

KR
kresimirn
12:46 25.05.2011.

\"Kao olakotna okolnost uzeto je njezino držanje tijekom suđenja\".... budem se i ja ispravio, u anatomskom polozaju i lijepo obucen pa ce smanjit kaznu....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije