Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraga

Amorth: Orlandi oteta zbog seksualnih zabava

policija italija
AFP/Pixsell
23.05.2012.
u 12:15

Otac Gabriele Amorth (85), egzorcist, odbacuje međunarodnu zavjeru u otmici djevojke.

RIM – Da je tada 15-godišnja Emanuela Orlandi 1983. godine bila oteta zbog seksa, kaže egzorcist otac Gabriele Amorth (85) u razgovoru za list La Stampa.

– To je bio zločin iz seksualnih razloga – kaže otac Amorth koji odbacuje međunarodnu zavjeru u otmici djevojke.

Naime, držalo se da su djevojku oteli Sivi vukovi, turska teroristička organizacija, kako bi zatražili puštanje iz zatvora Alija Agce, koji je dvije godine prije pucao na Ivana Pavla II., u zamjenu za njezino oslobađanje.

– Kao što je izjavio i mons. Simeone Duca (riječ je o Šimi Duki iz Zadra, op.a.), vatikanski arhivist, bile su organizirane zabave u kojima je kao ‘'nabavljač djevojaka'' bio uključen i jedan žandar Svete Stolice. Držim da je Emanuela završila kao žrtva toga kruga. Nisam nikada vjerovao u međunarodni trag. Imam razloga vjerovati da se radilo o slučaju seksualnog iskorištavanja su posljedica ubojstvo i skrivanje leša – rekao je otac Amorth i dodao da je u tom krugu nabavljanja djevojaka “bilo uključeno i diplomatsko osoblje veleposlanstva strane države pri Svetoj Stolici”.

Otac Amorth objavljuje pozadinu otmice Emanuele Orlandi u svojoj najnovijoj knjizi “Posljednji egzorcist” u kojoj prenosi sadržaj anonimnog pisma pristiglog majci otete djevojke u kojem se kaže da je 15-godišnjakinja bila namamljena u sakristiju crkve Sant'Apollinare u Rimu. Mons. Pietro Vergari, koji je 80-ih godina bio rektor crkve i sada je pod istragom zbog toga što je dopustio da u crkvi bude pokopan rimski mafijaš Enrico de Pedis, izjavljuje kako nema što kriti. Lijes s De Pedisovim tijelom proteklih je dana izvučen iz grobnice u crkvi. Tu su nađene i druge kosti koje su sada na analizi jer se pretpostavlja da bi mogle pripadati  Emanueli Orlandi. Šef rimske bande  De Pedis navodno je oteo i ubio Emanuelu za račun nekoga u Vatikanu. Pokopan je u crkvi Sant'Apollinare kao dobročinitelj jer je navodno davao novac  Crkvi za njezine karitativne djelatnosti.

Istraga o Emanuelinoj otmici traje i nakon 19 godina. A je li 15-godišnja djevojčica oteta da bi bila odvedena na neku seksualnu zabavu? Čuveni egzorcist Amorth drži to mogućim. Inače, Šime Duka umro je 2006. u Rimu, a pokopan je u Zadru. I o njegovu djelovanju postoje razne priče.

Komentara 3

UK
Ugo Kajvez
12:28 23.05.2012.

Previše je ovakvih priča o otimanju djece za brutalne \"ceremonije\" u elitnim krugovima da nebi bilo nekakve istine negdje ................ ne veli se bez razloga .............. \"Gdje ima dima ima i vatre\" ...........

MA
malamlak
19:32 23.05.2012.

strava!

PK
puši kurac
14:45 24.05.2012.

pa kaj su počeli i cure trpat?!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije