Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 198
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspješan test

Američka vojska presrela projektil kakav želi proizvesti Sj. Koreja

američka vojska
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
31.05.2017.
u 07:25

Ovo je prvi put da je američka vojska uspješno provela testiranje interkontinentalnog projektila

Pentagon je danas uspješno izveo pokusno presretanje interkontinentalnog balističkog projektila kakav želi proizvesti Sjeverna Koreja, priopćila je danas američka vojska.

Ovo je prvi put da je američka vojska uspješno testirala interkontinentalni projektil, dodaje Missile Defense Agency (MDA) u priopćenju.

Projektil za presretanje ispaljen iz baze američkih zračnih snaga Vandenberg u Kaliforniji "uspješno je presreo metu – interkontinentalni balistički projektil" ispaljen iz poligona Reagan na Marshallovim otocima, dodaje MDA.

"Ovaj sustav presudan je za obranu naše zemlje i ovo ispitivanje pokazuje da imamo vjerodostojno sredstvo za odvraćanje stvarne prijetnje", rekao je viceadmiral Jim Syring, ravnatelj MDA-e, prenosi se u priopćenju.

Prethodni pokus iz 2014. uspješno je izveden, ali su propala prijašnja tri .

Sjeverna Koreja u ovom trenutku izvodi pokuse jedan za drugim ne bi li proizvela interkontinentalni nuklearni projektil kojim bi mogla gađati Sjedinjene Države.

Stručnjaci ocjenjuju da bi joj to moglo poći za rukom za nekoliko godina.

Komentara 43

Avatar navijač
navijač
09:13 31.05.2017.

Totalitarne i nakazne države poput Sjeverne koreje koje nisu pod nadzorom javnosti i koje su spremne na sve kako bi vladajuća garnitura , pa čak i pojedinac ostali na vlasti nebi trebale ni postojati a kamoli imati nuklearno naoružanje.

DR
Draš
09:51 31.05.2017.

Kako to da SAD smije lansirati rakete a Koerjci i Iranci ne smiju?Životinjska farma na globalnoj razini.Usput ,jedino su SAD bacile atomsko oružje na civile i to 2 puta.

DR
Draš
09:56 31.05.2017.

Saudijci su nabavili nuklearno oružje od Pakistana a SAD im je isporučila i isporučuje najsuvremenija sredstva dostave bojevih glava na odredište i drugih sličnih napravica ali to je sve tip-top zato jer u Saudiji vlada demokracija i poštivanje ljudskih prava.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije