Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Neka se zavaravaju'

Nova prijetnja SAD-a Sjevernoj Koreji: Nosač zrakoplova u pratnji razarača stiže u Istočno more

Američki nosač zrakoplova Carl Vinson
Foto: Reuters/PIXSELL
22.04.2017.
u 10:17

Dvije strane već nekoliko tjedana pokazuju mišiće dok se i dalje nadvija prijetnja šestog nuklearnog pokusa izoliranog sjevernokorejskog režima

Američki nosač zrakoplova Carl Vinson sa flotom stiže za nekoliko dana u Japansko more, rekao je američki potpredsjednik Mike Pence dok vlada napetost između Sjeverne Koreje i Sjedinjenih Država.

Brod koji je u pratnji dvaju razarača s raketnim lanserima i krstarice s raketnim lanserom "stiže u Istočno more za nekoliko dana, do kraja mjeseca", dodao je Pence koji boravi u Sydneyju.

"Neka se sjevernokorejski režim ne zavarava, SAD ima sredstva, ljude i mogućnost da u tom dijelu svijeta zaštiti svoje interese i sigurnost tih interesa, kao i intrese naših saveznika", dodao je.

Dvije strane već nekoliko tjedana pokazuju mišiće dok se i dalje nadvija prijetnja šestog nuklearnog pokusa izoliranog sjevernokorejskog režima.

Washington je 8. travnja, izričito spomenuvši sjevernokorejsku nuklearnu prijetnju, objavio da je zračno-pomorska skupina na putu prema korejskom poluotoku, kamo je Trump obećao poslati "veoma moćnu armadu" radi odvraćanja.

Deset dana nakon tog navodnog slanja, koje je Pyongyang tada nazvao "nerazumnim", dužnosnik američkog ministarstva obrane priznao je da flota zapravo plovi u suprotnom smjeru kako bi sudjelovala u vojnoj vježbi s australskom mornaricom.

Donald Trump je početkom tjedna, nakon još jednog, i to neuspješnog, raketnog pokusa preporučio sjevernokorejskom čelniku Kim Jong-Unu da se "pristojno ponaša". Sjeverna Koreja je preko zamjenika svog veleposlanika u UN-u odmah na to uzvratila da je spremna odgovoriti na "svaki oblik rata" koji bi poveo SAD.

Pence je tada poručio Sjevernoj Koreji da će na napad "žestoko odgovoriti", nazivajući Pyongyang "najvećom prijetnjom u regiji".

>> Sjeverna Koreja upozorava SAD: Spremni smo uzvratiti nuklearnim napadima

Komentara 19

DA
Dada24
12:58 22.04.2017.

Tresla se gora. Rodio se miš

DU
Deleted user
10:33 22.04.2017.

"Last ship".......IMDB

PL
@ploto@
11:58 22.04.2017.

Amerikancima je potrebna stvarna demokracija,a ne koporativna diktatura.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije