Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tenzije

Sj. Koreja ispalila balistički projektil, hoće li Trump odgovoriti?

Koreja
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
29.04.2017.
u 08:19

Testiranje je došlo u trenutku kada je američki državni tajnik Rex Tillerson upozorio Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda (UN) kako neuspjeh u suzbijanju nuklearnih i balističkih raketnih programa Sjeverne Koreje može dovesti do "katastrofalnih posljedica". Američki i južnokorejski dužnosnici izjavili su kako je test izgledao kao da nije uspio, što je četvrto neuspjelo testiranje od ožujka.

Sjeverna Koreja bezuspješno je rano u subotu ispalila balistički projektil s područja sjeverno od glavnog grada Pyongyanga, koji s raspao nekoliko minuta nakon što je lansiran i pao u Japansko more, izjavio je neimenovani američki dužnosnik.

Procjena je da se radilo o balističkom projektilu srednjeg dometa KN-17, koji nije izašao izvan granica Sjeverne Koreje.

Testiranje je došlo u trenutku kada je američki državni tajnik Rex Tillerson upozorio Vijeće sigurnosti Ujedinjenih naroda (UN) kako neuspjeh u suzbijanju nuklearnih i balističkih raketnih programa Sjeverne Koreje može dovesti do "katastrofalnih posljedica".

Američki i južnokorejski dužnosnici izjavili su kako je test izgledao kao da nije uspio, što je četvrto neuspjelo testiranje od ožujka.

Trumpova administracija mogla bi odgovoriti na najnoviji neuspjeli raketni test Sjeverne Koreje ubrzavajući svoje planove za uvođenje novih sankcija protiv Pyongyanga, koje bi mogle uključivati i mjere protiv nekih specifičnih sjevernokorejskih i kineskih entiteta kao i razmještanje više brodova i zrakoplova u regiji radi demonstracije sile, kazao je dužnosnik.

Komentara 2

HO
homofob
07:45 30.04.2017.

vakako da ce odgovoriti, jedino je pitanje kako I kako brzo. Dosada je troje negovih predhodnika islo na bucka I njegova oca blago, nasjedali na obecanja i kupovali lazi da ce Sjeverna Koreja prestati s razvojem raketa, bombardiranjem ribarskih naselja na jugu i otimanjem ili potapanjem juznjackih ribarskih I vojnoh brodova.Blaga politika je dovela do toga da bucko sada ima nuklearnu bombu i zasada nepouzdane projektila ali ocito je da on uci i napreduje. Pitanje je trenutka kada ce nekome spustiti nuklearnu bombu na glavu. Trump ne izgleda kao mlohavi politicar, vjerojatno ce Kinezima dati jos malo vremena da pokusaju s uvjeravanjem (makar sumnjam da su Kinezi iskreni jer su u veljaci obecali obustavu kupovanja S K ugljena a u kineskim lukama jos uvijek istovaruju nove posiljke) a kada pripremi sta mu treba vjerujem da ce unistiti nuklearna postrojenja ali prije toga neutralizirati konvencionalnu artiljeriju koja je razmjestena u pojasu of oko 2-4 km sirine i 25-35 duzine uz granicu s jugom. Za napad ce vjerojatno koristiti krstarece projectile a ukoliko se odluce za radarima slabo vidljive avione onda ce morati pricekati najmanje 10-tak dana za noci bez mjeseca. Sve cemo vidjeti I suti.

DU
Deleted user
07:53 30.04.2017.

Pa amerika nece uciniti nista,jer je ona "demokratska"drzava,i vidi da S.Koreja tetira rakete na svom podrucju,i ne napada nigdje nikoga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije