Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIBIJSKA UKRUDBA

Američka veleposlanica citirala Daily Mail o "Gadafijevoj viagri"

Susan Rice
AFP
30.04.2011.
u 18:48

Umjesto ozbiljnih tvrdnji na sastanku o Libiji u UN, Susan Rice ponovila navode iz Daily Maila da navodno Gadafi svoje lojaliste snabdjeva Viagrom u svrhu ratnih silovanja

Premda britanski tabloid Daily Mail ima reputaciju da većinu svojih priča izmišlja, ponekad toliko neuvjerljivo da ga posprdno nazivaju "Daily Fail" ("dnevni promašaj"), njegove tvrdnje o tome da Gadafijevi lojalisti koriste Viagru za ratna silovanja probile su se do ozbiljnog sastanka o libijskoj situaciji u Vijeću sigurnosti UN, jer ih je na sastanku iznijela američka veleposlanica pri UN Susan Rice.

Rice, međutim, nije ponudila nikakve konkretne dokaze za tvrdnje koje je iznijela na sastanku u ćetvrtak, ni mjesta ni imena ni datume, a već u petak su brojni pripadnici vojnog, obavještajnog i političkog vrha i SAD i UN negirali takve tvrdnje.

Pored Daily Maila, i ugledni New York Times spomenuo je slučaj "libijske Viagre", ali samo ako nepotvrđenu glasinu koju je navodno čuo jedan električar koji je uspio avionom pobjeći iz Libije u Tunis.

Ni Margot Wallstrom, posebna izaslanica glavnog tajnika UN zadužena za seksualne zločine u ratu, koja je već opominjala Vijeće sigurnosti zbog toga što u dvije rezolucije o Libiji nisu spomenuli slučajeve silovanja, nije spominjala Viagru jer za tu priču nema nikakvih dokaza. Većina američkog vojnog i obavještajnog vrha je, doduše anonimno, dala medijima izjave u kojima su procijenili da je veleposlaničino citiranje tabloidne priče bio vrlo nespretan pokušaj da se Rusija, Indija i Kina privole za veći angažman u međunarodnoj intervenciji u Libiji.

 

Komentara 12

Avatar DonLon
DonLon
21:40 30.04.2011.

Britanska vlada tesko da ce komentirati pisanje bilo kojih novina, ako se \"Daily Mail\" uopce moze nazavti novinom. Nije realno za ocekivato kako bi vlada gubila vrijeme na komentiranje svake gluposti koju netko napise.

Avatar Ivica6
Ivica6
21:40 30.04.2011.

Što je ovdje čudno? Pa isti ti ili bar njihovi prethodnici su zapalili Irak zbog izmišljenih bojnih otrova. Sada će porušiti Libiju zbog Viagre. A, nafta će slučajno završiti kod njih. Nusproizvod ratovanja.

Avatar atrpimir
atrpimir
19:27 30.04.2011.

\"tvrdnje Daily Mail o tome da Gadafijevi lojalisti koriste Viagru za ratna silovanja iznijela je američka veleposlanica pri UN Susan Rice\". sad ovu izjavi treba dati britanskoj vladi da joj da vjerodostojnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije