Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje županu

Alojz Tomašević: Nije mi lako, i ja sam isto tako žrtva

Na Općinskom sudu nastavljeno suđenje požeškom županu Tomaševiću
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/13
21.01.2020.
u 18:02

Iznoseći svoju obranu, Tomašević je rekao kako ga je supruga jednom prilikom napala fizički

Na Općinskom sudu u Slavonskom Brodu danas je nastavljeno suđenje požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću, kojeg se tereti da je u razdoblju od listopada 2015. do listopada 2017. godine činio obiteljsko nasilje tako što je vrijeđao i omalovažavo svoju suprugu Maru Tomašević, prijetio joj i nanosio ozljede.

Na današnjem ročištu bez prisustva javnosti pročitane su SMS poruke koje je Mara Tomašević slala županu i iz kojih je, prema mišljenju obrane, vidljivo kako kod oštećene nije bilo straha i kako je ona njima činila oblik obiteljskog nasilja nad okrivljenikom.
Iznoseći svoju obranu, Tomašević je naglasio kako ga je supruga jednom prilikom napala fizički.

– Moja reakcija na to bila je da sam je, braneći sebe, uhvatio za ruku i rekao: Molim te, sjedni na tu fotelju i reci što želiš! Točno je da mi nije lako i da sam i ja isto tako žrtva. U ovom slučaju svi smo gubitnici – rekao je Tomašević.

Suđenje županu Alojzu Tomaševiću počelo je 22. listopada 2018., godinu dana nakon što ga je njegova supruga Mara Tomašević optužila za obiteljsko nasilje. Tužiteljstvo za župana traži uvjetnu zatvorsku kaznu od 10 mjeseci, koja se neće izvršiti ako u roku kušnje od dvije godine ne počini novo kazneno djelo. Župan se na prvom ročištu izjasnio da nije kriv. Izricanje presude zakazano je za sutra u 10 sati.

Komentara 5

Avatar lovre von Bratsch
lovre von Bratsch
18:42 21.01.2020.

Eee... zato ovi iz oglasa imaju sjajan projekt za pronači seksualnog partnera... a ne daviti i gnjaviti Maru kad umorna dođe sa posla... i kakav joj je to uopće našao posao spremačice u školi...srami se alojz! Ni vlastitoj ženi nisii pomogao... sve samo za stranku! Eto ti sad stranka!

Avatar Časnik2
Časnik2
18:30 21.01.2020.

...nije ni meni lako! Živeli jarani!

Avatar krile11
krile11
18:28 21.01.2020.

Jadan .. jel bio kod doktora ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije