Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljetovanje u Dramlju

Aleksandri Ljubi dvije godine uvjetno zbog zloupotrebe položaja

aleksandra ljuba
Željko Lukunić/PIXSELL
30.10.2012.
u 12:55

Ljuba je na ljetovanje u policijsko odmaralište na trošak MUP-a povela prijateljicu i njezinu djecu

Bivša glasnogovornica Policijske uprave zagrebačke Aleksandra Ljuba na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđena na osam mjeseci zatvora, odnosno dvije godine uvjetno jer je zloupotrijebila svoj položaj. Konkretno 2008. preko svog kolege, načelnika Odjela uslužnih poslova MUP-a Mije Vađića, sredila je ljetovanje svojoj prijateljici i dvoje njezine djece u policijskom odmaralištu u Dramlju i time oštetila državni proračun za 6 tisuća kuna. O

lakotna okolnost bila je što je Ljuba to učinila iz humanitarnih razloga. Naime, prijateljicu kojoj je omogućila ljetovanje po povlaštenoj cijeni upoznala je kao policajka na terenu. Ta je žena trpjele nasilje, a Ljuba joj je, radeći svoj posao, pomogla da iziđe iz obiteljskog pakla. Sprijateljile su se, a budući da je žena u teškoj financijskoj situaciji, Ljuba joj je pomogla da s djecom ode na more. Bivša glasnogovornica kasnije je platila iznos od šest tisuća kuna iz svog džepa.

Upravo kada je sudac Željko Horvatović u obrazloženju presude spomenuo riječ humanost, Ljuba se rasplakala.

– Prihvaćam da ste imali opravdan motiv da to učinite, da se radilo o humanitarnom razlogu, ali ipak se radi o kaznenom djelu – rekao je sudac Horvatović u obrazloženju. Njezini odvjetnici najavili su žalbu na presudu. Za Ljubin disciplinski postupak je prekasno jer je nastupila zastara.

>> A. Ljuba na sudu: Ljetovanje odobreno bez znanja PUZ-a

Komentara 56

DU
Deleted user
14:52 31.10.2012.

...aj da se i ja jedamput složim s BABEma! P.S. Da mi je znati koliku je i kako plaćao stanarinu Ostojić Prvi; kojim uplatnicama i preko kojih računa...

IP
info_punkt
17:08 31.10.2012.

nije mi žao što su joj sudili, jer ona je te novce pokušala ukrasti. dobila je primjerenu, uvjetnu kaznu i neće u zatvor... ipak, ovaj slučaj pokazuje da je hrvatsko sudstvo lakrdija (a znamo svi čije je to sudstvo ii tko je '91 napravio kompletnu čistku na sudu i postavio 100% svojih zaslužnih kadrova). njihovi stranački kriminalci su uništili ovo društvo za sva vremena, ali se slobodno šeću zagrebom, (a još više imotskim, metkovićem, sinjem, zadrom) i čekaju svoje zastare...

VG
vgreser
18:47 31.10.2012.

Gospodin sudac se držao krivičnog zakona ko pijan plota i ništa više! Ali dragi Bože oprosti mu jer ovaj puta nije znao što čini!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije