Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Aleksandra Kolarić i Alen Čičak predali kandidature za predsjednika zagrebačkog SDP-a

Prvi krug izbora u Gradskoj organizaciji održat će se u nedjelju 10. lipnja 2018. godine, a eventualni drugi krug tjedan dana kasnije.
18. svibnja 2018. u 18:49 16 komentara 743 prikaza
Aleksandra Kolarić
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/8

Član Glavnog odbora SDP-a Hrvatske, 39-godišnji zagrebački odvjetnik Alen Čičak, predao je jučer svoju kandidaturu za predsjednika Gradske organizacije SDP-a Zagreb u stranačkim prostorijama u Praškoj 2.

SDP-ovi zastupnici u Saboru Sabor SDP-ovci napustili glasovanje, većina im odbila zakon

- SDP u Zagrebu treba promjenu načina rada i vođenja organizacije. U prošlom mandatu zapali smo u svojevrsnu apatiju, a sada već bivše vodstvo stranku je vodilo politikom pasivnosti i nezamjeranja. Želim vratiti SDP na vlast u Zagrebu i otvoriti stranku u gradu prema građanima. Za to nam treba nova snaga i energija te ljudi sa znanjem i iskustvom, a vjerujem da moj tim i ja to jedini nudimo. Hvala vam svima na podršci! - napisao je na Čičak na svom Facebook profilu.

Aleksandra Kolarić
1 / 8
Aleksandra Kolarić

Aleksandra Kolarić svoju je kandidaturu predala danas.

- Zagrebački SDP-ovci će na izborima birati između budućnosti, novog i jakog SDP-a sa stavom ili nastavka stare politike, loših rezultata i sve slabijeg SDP-a. Članstvo želi uspješan zagrebački SDP. Uspjeh mogu donijeti samo novi ljudi, nova politika i nova energija. Zagrebački izbori ključ su rasta i SDP-a na nacionalnoj razini. Ovi izbori zadnja su šansa za oporavak zagrebačke organizacije. Pozivam sve članove da izađu na izbore, kako ne bi novog predsjednika zagrebačkog SDP-a umjesto njih izabrali šalabahteri - rekla je Kolarić prilikom predaje kandidature. Dodala je da izbori za predsjednika/cu zagrebačkog SDP-a moraju biti demokratski, slobodni, transparentni i pravični, s jednakim uvjetima za sve kandidate.

Kolarić je naglasila kako njezin fokus ostaje jasan: stvoriti pobjednički zagrebački SDP.

Prvi krug izbora u Gradskoj organizaciji održat će se u nedjelju 10. lipnja 2018. godine, a eventualni drugi krug tjedan dana kasnije. Pravo glasa imaju svi članovi koji s danom stupanja na snagu odluke o raspisivanju izbora nisu imali nepodmirenu članarinu duže od šest mjeseci. Uz predsjednika, SDP-ovci će birati i četiri Potpredsjednika, Predsjedništvo te Gradski odbor.

Žarko Puhovski Žarko Puhovski: SDP ne uspijeva biti suvisla opozicija Davor Bernardić Iva Puljić-Šego SDP je opet fokus s afera Vlade skrenuo na sebe Sabor/Ilustracija Bez Interesa Rasprava o krucijalnom SDP-ovu prijedlogu bez SDP-ovaca
ČULA JE I BOLJIH
Josipa Lisac o izvedbi himne Lady Gage: 'Nije ona tako strašna pjevačica'
Udruga Kamensko
BOLJE SUTRA
Dokazali su da je moguće – nova zaposlenja uslijed pandemije
 • Avatar Lovre42
  Lovre42:

  treba napokon reći istinu, sdp je samo jedna mala grupica srba, gdje možda ima 5-6 hrvata.Pod navodnicima.To nije nikakvo brojenje krvnih zrnaca, to je lako provjerljiva činjenica.I ne znam koga je briga za tu samoraspadajuću srpsku partiju.

 • antonio:

  Bernadić, Grbin, Stazić i Kolarić su četri jahača apokalipse.

 • Avatar rubinet
  rubinet:

  Ova Kolarićka je zbilja naporna