Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žarko Puhovski:

SDP ne uspijeva biti suvisla opozicija

Žarko Puhovski
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
17.05.2018.
u 20:30

Kao čelnik HHO-a imao sam problema s Ronkom koji je kao gradonačelnik Požege kršio ljudska prava nekih bivših HDZ-ovaca

Koliko god Vlada bila loša, današnja oporba u stanju je biti još lošija, tako da Vladi ne prijeti nikakva opasnost ni od koalicijskih partnera ni iz opozicije. Jedina opasnost može joj doći iz HDZ-a. Tim nam je riječima politički analitičar Žarko Puhovski jučer komentirao vijest da je SDP-ov zastupnik Zdravko Ronko napustio stranku i najavio da će u Saboru podržati Vladu Andreja Plenkovića ako je njegova sada već bivša stranka krene rušiti.

– Premijer čini greške kada čini, jer je u poziciji da odlučuje, a oporba čini greške samo kada ništa ne čini. Najveći je problem SDP-a činjenica da se Bernardić nije u stanju pokazati kao vođa stranke – uvjeren je Puhovski.

Na pitanje o motivima Zdravka Ronka da podrži Vladu koja se našla pod udarom javnosti zbog curenja mailova koje su međusobno razmjenjivali bivša potpredsjednica Vlade Martina Dalić i članovi neformalnog tima koji je okupila na izradi lex Agrokor, Puhovski kaže da Ronko “i nije baš neki SDP-ovac”. Tvrdi da je kao čelnik HHO-a svojedobno imao problema s Ronkom koji je u to vrijeme kao gradonačelnik Požege “kršio ljudska prava nekih bivših HDZ-ovaca”.

– Tada se s njima oštro obračunavao kao gradonačelnik, a sada prelazi istim tim HDZ-ovcima. To je politički indikativno – kada imate vlast, uvijek se može računati na to da će se netko priključiti, da će “manjinci” ili “manjinke”, Bandićevi ili ne znam tko sve ne, podržati Vladu – kaže Puhovski. Što se tiče SDP-a, smatra da je ta stranka u opasnosti jer se ne uspijeva pokazati kao suvisla opozicija. – Ta stranka nije u stanju formulirati neke suvisle teze, o programu da i ne govorimo, nego pokušava bombardirati javnost nečim što im se čini kao efektne formulacije, a koje su uglavnom prazne i iz njihovih usta ne izazivaju nikakav efekt – smatra Puhovski. Uvjeren je da su daljnja osipanja u SDP-u izgledna te da je utoliko neiskreno i njihovo zazivanje izvanrednih izbora.

– Jedina stranka koja od tih izbora može imati korist je Živi zid – drži Puhovski.

U HDZ-u su, očekivano, zadovoljni zbog Ronkova poteza i požurili su se protumačiti da se radi o dokazu da oporba nije jedinstvena u ocjeni afere Hotmail. – Koliko god oporba pokušavala rušiti vladajuću većinu, jasno je da ni u njezinim redovima nema jedinstva i postoje različiti stavovi o značaju i dometu takozvane afere Hotmail. Na tom je tragu i stav gospodina Ronka, a možda i drugih zastupnika koji se neće slagati s predsjednicima svojih stranaka – komentirao je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić i dodao kako mu je “drago da dio njih svojim glasom želi podržati Vladu i pridonijeti političkoj stabilnosti, nužnoj za provođenje reformi”.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
Koalicija HDZ-SDSS-Možemo
22:16 17.05.2018.

Puhovski već tri dana nije svjedočio protiv nekog Hrvata, pa je malo nervozan.

Avatar mofo
mofo
20:50 17.05.2018.

A pazi šta smo pametni... "Stručnjak", "analitičar"..

Avatar comparator
comparator
21:15 17.05.2018.

Baš sam slušao na "Sljemenu " o Karlu Marksu koji na kraju svoje ideološke analize ne dolazi do rješenja kako prijeći iz kapitalizma u komunizam . Da bi tu utopiju čak i mogao u nekom obliku po želji Žarka Puhovskog uvesti u Hrvatskoj ova država bi svoje društveno uređenje morala dovesti u kapitalizam. Naime koliko vidimo Hrvatska je u nekoj vrsti državnog kapitalizma .Stoga i SDP kao partija nema nikakve šanse kao ideološka vodilja i to zato jer je imala dva puta šansu pokazati kako organizirati državu. Zaključio bih da tema o SDP-u i njegovom organiziranju i njegovoj svrsi zapravo nema smisla . Ova država je bolesna zbog komunističke ideologije koja je otrovala ovaj narod i osakatila ga ideologijama umjesto da ga obrazuje u smislu stvaranja .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije