Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aleksandar Vučić:

'Za poštovanje svojih žrtava morat ćemo se sami pobrinuti'

22.11.2017.
u 14:11

“Svi smo znali da će to biti ishod, ne postoji nijedan čovjek odavde da to nije znao”, rekao je novinarima Vučić

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ocijenio je danas, nakon izricanja presude ratnom zapovjedniku vojske bosanskih Srba Ratku Mladiću u Den Haagu, da je presuda generalu Mladiću očekivana te da ishod suđenja u Srbiji nije iznenađenje, ali da on kao šef države ne može komentirati nepravomoćnu presudu.

“Svi smo znali da će to biti ishod, ne postoji nijedan čovjek odavde da to nije znao”, rekao je novinarima Vučić, komentirajući presudu kojom je ICTY Ratka Mladića danas nepravomoćno osudio na  doživotni zatvor.

“Za poštovanje svojih žrtava morat ćemo se sami pobrinuti”, rekao je Vučić i poručio kako "danas nije dan ni za radost, ni za tugu, već da vidimo kakvu budućnost želimo, ni pred kim ne spuštajući glavu".

Pogledajte kako su presudu dočekale žene u Srebrenici:

1/15

“Moj poziv građanima Srbije je da počnemo od danas gledati u budućnost - kako čuvati mir i stabilnost u regiji, kako da nam djeca žive bolje, kako ćemo otvarati više tvornica... I da se ne gušimo u suzama prošlosti, već da od radničkog znoja, i svake druge vrste znoja, stvaramo bolju Srbiju za nas", rekao je Vučić.

On je naglasio kako je “Srbija poštovala sve žrtve drugih naroda”, ali kaže kako “nije siguran da je isti pijetet bio i prema srpskim žrtvama”.

Vučić je na pitanje novinara “kako to da nitko nije odgovarao za zločine Ramusha Haradinaja, Ante Gotovine i Nasera Orića”, rekao kako ”naša suza neće naći roditelje u međunarodnoj zajednici”, prenijela je TV N1.

“Na sramotu onima koji su takvu pravdu dijelili”, rekao je Vučić, ustvrdivši kako “postoje i živi dokazi za zločine nad Srbima”.

“To ne smije umanjiti, niti trebamo pravdati zločine koji su uradili neki sa srpskim imenom i prezimenom”, poručio je srbijanski šef države u povodu izricanja doživotne kazne Ratku Mladiću za ratne zločine danas pred haškim tribunalom.

Srbijanska premijerka Ana Brnabić u svom prvom komentaru presude ratnom zapovjedniku bosanskih Srba kazala je kako nije iznenađena te je poručila da se treba okrenuti budućnosti.

Presuda generalu Ratku Mladiću "nije iznenađenje za srpski narod", rekla je Brnabić. "Trebamo gledati u budućnost... kako bismo konačno imali stabilnu državu", prenijeli su beogradski mediji izjavu predsjednice srbijanske vlade koja boravi u službenom posjetu Norveškoj.

Ranije danas, prije izricanja presude Ratku Mladiću, kojeg je ICTY nepravomoćno osudio na doživotni zatvor, srbijanska ministrica pravde Nela Kuburović rekla je da, kakva god presuda bila, srbijanska vlada ostaje pri ranijim zahtjevima Haškom tribunalu da Ratka Mladića pregledaju liječnici iz Srbije te da “i dalje vrijede jamstva za njegovo puštanje na privremenu slobodu zbog liječenja”.

Pogledajte i galeriju manifestacije Sloboda 2017.:

1/0

Komentara 23

Avatar Django
Django
14:30 22.11.2017.

Ne znam zašto se Srbijanci toliko uzbuđuju. Pa prema njihovim tvrdnjama, Srbija nema ništa sa ratom u BiH. Ili možda ipak ima? Ma neeee, nema. Ili ima? I ne znam zašto spominju Gotovinu. Pa nemaju oni ništa ni sa ratom u Hrvatskoj. Ili možda ipak imaju? Srbijanska himna ne treba biti "Bože pravde" nego "Laži, laži, laži me,ti to radiš najbolje".

RE
reborn
14:47 22.11.2017.

Ne samo Hrvati ili Bošnjaci, već i mnogi Srbi su žrtve velikosrpske nacionalističke politike. Vučiću, ključ poštovanja za srpske žrtve je u osudi sramotne uloge koju su imali vaši političari za vrijeme Miloševića, ali i godinama nakon njega. Na tvoju žalost, i ti si dio te sramotne lepeze velikosrpskih nacionalista koji bi rado slali tuđu djecu da ginu ili ubijaju opet nečiju drugu tuđu djecu, a sve za svoje osobne interese.

PO
pokahontas
20:49 22.11.2017.

stvarno je sramota biti srbin.... nikad krivi a svi protiv njih .....jadni....čitam da su rekli da na ovoj zemlji nema pravde za njih.... slažem se u potpunosti...jer da ima pravde mi bi bili u mogućnosti živjeti bez njih ....u miru , sreći.....pitalo me moje dijete šta ako nas opet napadnu ? rekla sam joj da možda sad izaberu napasti neki drugi narod.... Rumunje ili Bugare... luđaci tko zna šta će sljedeće napraviti.... bože pomozi bolje da nam je susjed Sjeverna Korea.... dajte ih njihovu državu i dignimo zid oko nje da ne izlaze van .... samo njihov zološki vrt......I svi sretni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije