Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Are you Syrious"

Aktivist kažnjen sa 60 tisuća kuna zbog pomaganja izbjeglicama u ilegalnom ulasku u Hrvatsku

Izbjeglice
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
25.09.2018.
u 16:51

Umičević je proglašen krivim zbog optužbi da je 21. ožujka u 2,25 sati kod mjesta Strošinci pomogao grupi od 14 afganistanskih izbjeglica da iz Srbije nezakonito uđu u Hrvatsku.

Zbog pomaganja skupini migranata da u ožujku ove godine ilegalno prijeđu hrvatsku granicu u mjestu Strošinci u utorak je, na prekršajnom sudu u Županji, na novčanu kaznu od 60 tisuća kuna nepravomoćno osuđen aktivist udruge "Are you Syrious" Dragan Umičević.

Umičević je proglašen krivim zbog optužbi da je 21. ožujka u 2,25 sati kod mjesta Strošinci pomogao grupi od 14 afganistanskih izbjeglica da iz Srbije nezakonito uđu u Hrvatsku.

U presudi županjske stalne službe Prekršajnog suda u Vukovaru stoji da im je pomogao tako da im je svjetlosnim signalima iz automobila „davao upute gdje i kada mogu nezakonito prijeći državnu granicu i ući na područje Republike Hrvatske“.

Kaznu, kako stoji u presudi, može platiti u pet mjesečnih obroka, a ako 40 tisuća kuna, odnosno dvije trećine kazne, isplati do u roku od pet mjeseci smatrat će se da je kaznu platio u cijelosti.

Ključne riječi

Komentara 18

DA
Darko22
17:39 25.09.2018.

"Aktivist"hahaha, prije terorist. Svaka čast policiji na toj odluci, da ih se češće ovako kažnjava ne bi imigranti krali autobuse po hrvatskoj

HE
hr.eu
17:59 25.09.2018.

Pitanje je dana kada će biti ubijen hrvatski policajac ili neki hrvatski državljanin, civil, koji im se nađe slučajno na putu, ili neka hrvatska djevojka bude silovana onako usput na ruti prema slovenskoj granici. Tada, obitelj žrtve neka se obrati Plenkoviću i ovoj vlasti koja odbija postaviti žicu i ogradu gdje je to moguće, odnosno rasporediti vojsku protiv ovih islamskih invazionista.

RM
ruzica_mario
18:01 25.09.2018.

ako i ja npr. prebacujem ilegalno kineze preko granice,jesam li aktivist ili kriminalac?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije