Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na sjeverozapadu Italije

Aktiviralo se klizište i groblje se urušilo u more. Stanovnike šokirali plutajući lijesovi

Odron groblja
Screenshot/YouTube
23.02.2021.
u 15:03

Lokalni mediji pišu kako je u more palo do 200 lijesova i dijelova grobnica. Točan razlog aktivacije klizišta u tom gradiću u blizini Genove, popularnom turističkom središtu, i dalje nije poznat

Dio pitoresknog groblja na sjeverozapadu Italije odronio se i pao u more nakon što se aktiviralo klizište, prenosi u utorak agencija dpa. "Potraga za ljudskim ostacima nakon ove nesreće i dalje traje", rekao je Francesco Olivari, gradonačelnik ligurijskog obalnog gradića Camoglija. 

Vatrogasci, obalna straža i druge hitne službe su na terenu i pretražuju vodu, piše dpa. Talijanska novinska agencija Ansa izvijestila da su stanovnike šokirali plutajući lijesovi u moru nakon odrona tla u ponedjeljak. Radnici groblja tada su čuli glasnu buku, nakon koje se odlomio dio vanjskog zida i velik dio tla. 

Lokalni mediji pišu kako je u more palo do 200 lijesova i dijelova grobnica. Točan razlog aktivacije klizišta u tom gradiću u blizini Genove, popularnom turističkom središtu, i dalje nije poznat.  Olivari kaže da je do odrona tla vjerojatno došlo zbog obilnih kiša.  U incidentu nitko nije stradao te ne postoji opasnost za okolne građevine. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije