Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šef Hvidre

Đakić: Uvalili su mi prosvjed kad su i igre Hvidre

Josip Đakić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
20.09.2018.
u 08:14

Ako Penava ne prihvati argumente koji govore u prilog istraga, onda će morati reći što su pravi razlozi prosvjeda, rekao je Đakić

Josip Đakić, predsjednik Hvidre, najveće braniteljske udruge, i HDZ-ov zastupnik, jučer je za Večernji list prvi put jasno izrekao stav prema prosvjedu koji u Vukovaru 13. listopada organizira HDZ-ov gradonačelnik Ivan Penava.

– Penava je bez moje asistencije uletio u termin sportskih igara Hvidrinih ratnih invalida u Vukovaru i organizirao prosvjed. Dakle, bez mog znanja uvalio mi je prosvjed, a kad sam s njim razgovarao da kao vukovarski gradonačelnik bude domaćin igrama ratnih invalida, prosvjed mi ni jednom riječju nije spomenuo. Hvidrine igre se prvi put nakon 20 godina održavaju u Vukovaru – mjestu posebnog pijeteta, i sada se nesmotreno događa da je u tom terminu baš i prosvjed – rekao nam je Đakić.

– Penavina inicijativa da se ubrza rješavanje ratnih zločina u Vukovaru hvale je vrijedna – nastavio je Đakić – ali prosvjed nije način rješavanja tog problema. Braniteljske udruge danas su zbog najavljenog prosvjeda ponovno na sastanku kod ministra Tome Medveda, napomenuo je Đakić, i ustvrdio kako su se udruge već izjasnile da prosvjed nije usmjeren protiv Vlade i premijera Plenkovića.

– Ako na istragama ratnih zločina u DORH-u rade 44 tužitelja, ako su četiri županijska suda nadležna za suđenje u postupcima ratnih zločina, ako je izdvojen novac za te istrage i ako je prvi put formiran istražni tim za Ovčaru, to su, po meni, dobri koraci. Svi ti argumenti sutra će ponovno biti izneseni na sastanku kod ministra Medveda, bilo bi lijepo da na taj sastanak dođe i gospodin Penava. Ako Penava ne bude prihvatio sve te argumente, onda će morati objasniti što je pravi razlog prosvjeda – poručio je Đakić.

On ne namjerava prekidati igre ratnih invalida da bi se pridružili prosvjedu. U Vukovaru će od 12. do 14. listopada biti 1100 ratnih vojnih invalida koji će se natjecati u sportskim disciplinama. Pokroviteljica je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, a kao svog izaslanika na otvaranje igara 12. listopada, smatra Đakić, poslat će savjetnika Antu Deura. Penava nije htio komentirati Đakićeve riječi.

Pogledajte video o oružju koje je imalo ključnu ulogu u oslobađanju Hrvatske:

Komentara 40

LI
liskovaca
08:37 20.09.2018.

Gnjida bez obraza!

AL
alphazulu99
08:35 20.09.2018.

Uvalili su ti prosvjed? Sto to znaci? Remete tvoj mir, tvoje zderanje?

Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
08:36 20.09.2018.

Ovo je najveći uhljeb i kokošar na ovoj planeti....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije