Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODAVALI IH PODUZETNIKU

Akcija policije i USKOK-a: Bivši obavještajac i policajac odavali službene tajne iz raznih istraga?

Posavec i Kovač pušteni na slobodu, USKOK im nije odredio istražni zatvor
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/2
27.07.2022.
u 21:52

Trenutno na području Zagreba, a možda i na drugim lokacijama u Hrvatskoj, traju pretrage stanova i poslovnih prostora potencijalnih osumnjičenika.

U tijeku je akcija policije i USKOK-a protiv najmanje troje ljudi, a navodno ih se tereti za odavanje službenih tajni iz nekih od najtajnijih kriminalističkih istraga koje su posljednih godina provodili USKOK i PNUSKOK, javlja Jutarnji list.

Trenutno na području Zagreba, a možda i na drugim lokacijama u Hrvatskoj, traju pretrage stanova i poslovnih prostora potencijalnih osumnjičenika.

Prema neslužbenim informacijama koje je dobio Jutarnji, radi se o jednome visokorangiranom službeniku za analitiku Ravnateljstva policije, zatim o bivšemu visokorangiranome službeniku nekadašnje Protuobavještajne agencije POA-e (preteča SOA-e), koji je bio i rukovoditelj centra POA-e u glavnom gradu, te jednome poduzetniku kojemu su, na njegov zahtjev, te informacije navodno prosljeđivane.

Za sada još nije poznato jesu li ljudi čiji se stanovi pretražuju uhićeni ili se samo provode izvidi.

Komentara 3

ZA
zagabria8
22:28 27.07.2022.

Kako se priča ima ih i koji odaju Rusima koji su turistički objekti na Jadranu u problemu ili ih banke preuzimaju pa onda javljaju ekipi iz Gazproma koja ih kupuje preko domaćih firmi

L7
l7
23:48 27.07.2022.

Riba smrdi od glave

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
22:05 27.07.2022.

Sa tim optužbama možete zatvoriti cijelu SOA-u.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije