Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Vrhovni sud usvojio žalbu USKOK-a u slučaju Marine Lovrić Merzel

Riječ je o slučaju u kojem je bivša Sisačko-moslavačka županica optužena da je od poduzetnika Željka Žužića primila mito.
21. prosinca 2017. u 16:00 11 komentara 5689 prikaza
Marina Lovrić Merzel
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL

Vrhovni sud usvojio je žalbu USKOK-a, a zaključio je i da je zahtjev za zaštitu zakonitosti koji je glavni državni odvjetnik RH podnio u slučaju Marine Lovrić Merzel osnovan. 

marina lovrić merzel Iskoristila položaj Novi problemi Marine Lovrić Merzel – Županija je tuži i traži 5,6 mil. kn

Riječ je o slučaju u kojem je bivša Sisačko-moslavačka županica optužena da je od poduzetnika Željka Žužića primila mito. Žužić je dijelo priznao te se odlučio nagoditi s USKOK-om, a prema nagodbi trebao je biti osuđen na uvjetnu kaznu od godinu dana zatvora, uz rok kušnje od 4 godine te je trebao vratiti novac. 

No, takvu nagodbu nije prihvatio Ivan Turudić , predsjednik Sudskog vijeća koje je o tome odlučilo smatrajući da nagodba nije u skladu s kaznom koja je propisana zakonom. Osim toga, Turudić je iz sudskog spisa izdvojio Žužićeve iskaze, smatrajući da oni više ne mogu biti korišteni tijekom sudskog postupka. Na objave te odluke USKOK se žalio, a sad je Vrhovni sud odlučio da se Žužićevi zapisnici trebaju vratiti u spis, navodeži da je niži sud pogrešno zaključio. Isto tako, Vrhovni sud uvažio je da je zahtjev za zaštitu zakonitosti tužiteljstva osnovan pa će se o prihvaćanju ili neprihvaćanju Žužićeve nagodbe odlučivati ponovno.

Više o odluci možete pročitati na stranicama Vrhovnog suda.

Željko Žužić VLASNIK SOLIDUMA Žužić zbog neplaćanja poreza sporazumno osuđen na šest mjeseci zatvora željko žužić želi manju kaznu Žužić sprema još jednu nagodbu s tužiteljstvom 05.07.2016., Zagreb - Nastavak sudjenja u aferi Fimi media Ivi Sanaderu i ostalima. Ivo Sanader Photo: Marko Lukunic/PIXSELL VIP optuženici Gužva na optuženičkoj klupi 2017. - politička krema na hodniku suda
vraćamo sat
Noćas počinje zimsko računanje vremena: Evo što se još mijenja
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima
 • Avatar ČUBE
  ČUBE:

  Smeška nam se Žarka

 • Gustirna:

  Udbasko smece mesic nije uspio preko svojih drugova srediti da njegov kum dobije uvjetnu....

 • Avatar rubinet
  rubinet:

  sreo sam je jednom u Zagrebu.na zebri pored Sheratona..atraktivna žena za svoju dob...