Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bivša županica

Vrhovni sud usvojio žalbu USKOK-a u slučaju Marine Lovrić Merzel

Marina Lovrić Merzel
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
21.12.2017.
u 16:00

Riječ je o slučaju u kojem je bivša Sisačko-moslavačka županica optužena da je od poduzetnika Željka Žužića primila mito.

Vrhovni sud usvojio je žalbu USKOK-a, a zaključio je i da je zahtjev za zaštitu zakonitosti koji je glavni državni odvjetnik RH podnio u slučaju Marine Lovrić Merzel osnovan. 

Riječ je o slučaju u kojem je bivša Sisačko-moslavačka županica optužena da je od poduzetnika Željka Žužića primila mito. Žužić je dijelo priznao te se odlučio nagoditi s USKOK-om, a prema nagodbi trebao je biti osuđen na uvjetnu kaznu od godinu dana zatvora, uz rok kušnje od 4 godine te je trebao vratiti novac. 

No, takvu nagodbu nije prihvatio Ivan Turudić , predsjednik Sudskog vijeća koje je o tome odlučilo smatrajući da nagodba nije u skladu s kaznom koja je propisana zakonom. Osim toga, Turudić je iz sudskog spisa izdvojio Žužićeve iskaze, smatrajući da oni više ne mogu biti korišteni tijekom sudskog postupka. Na objave te odluke USKOK se žalio, a sad je Vrhovni sud odlučio da se Žužićevi zapisnici trebaju vratiti u spis, navodeži da je niži sud pogrešno zaključio. Isto tako, Vrhovni sud uvažio je da je zahtjev za zaštitu zakonitosti tužiteljstva osnovan pa će se o prihvaćanju ili neprihvaćanju Žužićeve nagodbe odlučivati ponovno.

Više o odluci možete pročitati na stranicama Vrhovnog suda.

Komentara 11

DU
Deleted user
18:41 21.12.2017.

Smeška nam se Žarka

GU
Gustirna
19:01 21.12.2017.

Udbasko smece mesic nije uspio preko svojih drugova srediti da njegov kum dobije uvjetnu....

Avatar rubinet
rubinet
18:13 21.12.2017.

sreo sam je jednom u Zagrebu.na zebri pored Sheratona..atraktivna žena za svoju dob...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije