Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODAVAO PODATKE IZ ISTRAGA

Policajac se sumnjiči da je organizatoru omogućio bijeg

policija
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
04.01.2017.
u 16:52

Policajac (34) sumnjiči se za zloporabu položaja i ovlasti jer je, kako se sumnja, na poticaj 33-godišnjaka zainteresiranim stranama odavao informacije tijekom Operativne akcije Azija

Policajac (34), pripadnik Interventne policije sumnjiči se za zloporabu položaja i ovlasti jer je, kako se sumnja, na poticaj 33-godišnjaka zainteresiranim stranama odavao informacije tijekom Operativne akcije Azija. Događalo se to od 15. rujna do 20. listopada 2016., a sumnja se da policajac podatke do kojih je dolazio tijekom istrage koja se provodila nad 53 kineska državljanina i njihovih 45 poduzeća, učinio dostupnima drugim osobama. Na taj je način pojedinim osumnjičenicima omogućio izbjegavanje kaznenog progona i skrivanje dokaza o počinjenju kaznenih djela. 

Konkretno sumnja se da je zahvaljujući njegovim informacijama organizator cijele te priče Gorki Grubišić uspio pobjeći i Sloveniju te izbjeći uhićenje. 

Inače istragom je bilo obuhvaćeno devet hrvatskih i 53 kineska državljana, a svi oni početkom prosinca lani bili su privedeni. Sumnjičilo ih se da su od veljače 2013. lažnom poslovnom suradnjom izvlačili novac i varali na porezu. Cijela afera bila je teška oko 50 milijuna kuna, dok je državni proračun oštećen za oko 13 milijuna kuna neplaćenog PDV.

Komentara 2

IB
istina_boli
15:27 04.01.2017.

Nije on podatke odavao nego prodavao. Pratite trag novca i rjesit ce te slucaj. Ni prvi ni posljednji.

PR
primodei
22:54 04.01.2017.

dajte jadnicima vece place pa se nece ubijat niti prodavat informacije......ljudi rade bez prestanka....uzimaju dobrovoljno smijene i rade praznike da bi mogli prehraniti obitelji...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije