Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stručnjaci o Agrokoru

U najdelikatnijoj su poziciji dobavljači, a Hanfa nije reagirala

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/30
10.10.2017.
u 13:50

Početna baza je revizija 2016., mada mene golica što je bilo i u prijašnjim godinama. No, ako uđu DORH i Porezna, na njima je da utvrde što je bilo prijašnjih godina, ako nije otišlo u zastaru – rekla je Gordana Deranja

Revidirano financijsko izvješće o Agrokoru komentirali su danas u Osijeku i stručnjaci koji su se na Ekonomskom fakultetu okupili na III. Znanstvenom forumu: Pametnim specijalizacijama do pametnog ekonomskog rasta.

- Slušala sam izvješće o Agrokoru u medijima, letjele su milijarde. Mislim da je sada na potezu DORH, da da završnu riječ tim brojkama. Svi smo očekivali nešto slično, ne možemo tvrditi da smo bili nešto posebno iznenađeni, možda s visinom svih tih neprikazanih obveza i načinom, da se nisu obveze prikazivale, da se koristilo u privatne svrhe, da se napuhavao rezultat kako bi se firma pokazala bolje nego što je. Međutim, to je ono što su rekli revizori. Sad bi bilo korektno da DORH, ili Porezna uprava, financijska nekadašnja policija to konkretno i pokaže – poručila je Gordana Deranja, predsjednica HUP-a. Ako je podnesena kaznena prijava, nastavila je, "sada je na DORH-u i Poreznoj da to sve što je revizija našla pokaže i potvrdi".

- Početna baza je revizija 2016., mada mene golica što je bilo i u prijašnjim godinama. No, ako uđu DORH i Porezna, na njima je da utvrde što je bilo prijašnjih godina, ako nije otišlo u zastaru – kazala je.

Je li šokiran brojkama te kako je netko tako uopće mogao godinama poslovati u Hrvatskoj, komentirao je i Mladen Vedriš, pročelnik Katedre za ekonomske znanosti na Pravnom fakultetu u Zagrebu.

- Netko je zgodno rekao da je to bio marš kroz institucije. Prema tome, očigledno je da niz regulatornih institucija, prvenstveno Hanfa, nije reagirala, niz revizorskih imena će, sigurno, postati upitno, koji su to u proteklo vrijeme radili. Jednostavno, zakazali su kontrolni regulatorni mehanizmi, a dobar dio financijskog sektora je bio uvjeren da je to prevelika kompanija da bi mogla doći u tu vrstu problema i tako da se to kreditiranje nastavljalo. U najdelikatnijoj su poziciji definitivno dobavljači koji su na relativno uskom, malom tržištu bili bez puno opcija koje su mogli birati. Ovi ostali su mislili da je to dobra poslovna prilika – kazao je Vedriš.

Komentara 2

DU
Deleted user
14:14 10.10.2017.

Ruga li se ovo netko s nama i pita Vedriša za mišljenje o problemu koji se i stvorio ponajviše njegovom zaslugom. A tko su ono bili kreatori zakona o privatizaciji? Tko je radio lex Agrokor? Radi li se možda o istim ljudima ili barem bliskom krugu?

Avatar maxist
maxist
15:08 10.10.2017.

više plaši gđa svojim fotografijama nego revizori svojim nadrirevizijama.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije