Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
profesor o kolegama

'Gadi mi se kada čujem da su za ispit primali novac'

10.10.2012, Zagreb - Privodjenje profesora, asistenata i studenata na USKOK zbog placanja ispita na Medicinskom fakultetu. Zlatko Kelovic. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
01.04.2015.
u 21:12

Mate Milas je kazao kako mu je profesor Kelović rekao da je ukrao ispitna pitanja koja su kasnije završila kod Hrvoja Lončara

– Ne smatram se krivim, a želim istaknuti i da zbog ovog patim, a pati i moja obitelj. Slušajući transkripte razgovora aktera ovih događanja u sudnici, mogu reći da najoštrije osuđujem takvo ponašanje. Nisam pogodovao nikome kada sam ispravljao ispite, a zbog svega ovog izgubio sam povjerenje u profesore koji su mi bili uzor i u moralnom i stručnom pogledu. Gadi mi se čuti da je netko za ispit dao, odnosno primio novac, i to posebno za ispit iz anatomije, koji je temelj svih temelja da liječnik uopće bude liječnik – kazao je u obrani Ivan Šitum, jedan od optuženih u aferi Indeks.

Riječ je o postupku koji se protiv Šituma, Andrije Čakaruna, Mate Milasa te Hrvoja i Bože Lončara vodi na zagrebačkom Županijskom sudu, a tereti ih se da su tražili, odnosno dali novac za polaganje ispita na Medicinskom fakultetu u Zagrebu. Kako je Šitum tijekom istrage iskazivao drukčije no na raspravi, upitan da objasni razlike, kazao je:

– Pred USKOK-om sam iskazivao onako kako mi je sugerirala policija. Rekli su da mene nitko ni za što neće teretiti jer su za sve krivi profesor Kelović i Matija Čepo (osuđeni po nagodbi s USKOK-om, op.a.).

Osim Šituma, obrane su iznijeli Čakarun i Milas.

Prvi je kazao kako nije znao da je njegov otac tražio profesora Kelovića da mu pomogne oko ispita, dok je drugi kazao da mu je Kelović rekao da je ukrao ispitna pitanja, koja su kasnije završila kod H. Lončara.

>>Afera indeks: Za ispit računalo, ali i klima te 25.000 kuna

Komentara 9

DA
Djeca_Arbata
23:11 01.04.2015.

A danas kada profesori sa nekih fakulteta odu na cugu sa studenticama kojima mogu biti očevi?...pa plaćaju cugu...pa se cuga...pa stiže klopa po narudžbi...pa ih nacugane "razvoze" doma...kaj je to?...pedagogija?

MA
Malenkost
11:54 02.04.2015.

Ovo je istinska HR. Ma vecina "Doktora i Akademika" su prosli ove puteve. Balkanska posla. Takozvana "Intelektualna Elita" s citim moralnim i etnickim stavovima u HR ne postoji. Cijelo stanje HR u svakom pogledu direkto proporcijonalno je umnoj moci "Elita".Krivousti sto si sve napravio!? Bijeg iz HR cim prije ako imas nesto u glavi. Iz cijele bivse YU mladi bijeze ako mogu ili umijevaju. Cijela bivsa YU se kupa u bijedi i neimastini.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
21:58 01.04.2015.

Jel sad vidite zašto nam je prosjek smrtnosti na nivou zemalja trećeg svjeta, od deset tzv doktora samo jedan nešto zna, i to ne sve samo nešto, nedo ih bog nikome.......popratno osoblje neću ni spominjat, dno dna.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije