Naslovnica Vijesti Hrvatska

A. Harčeviću Arsi najveća kazna - godinu i pol zatvora

Zbog afere namještaj na ćeliju su jučer nepravomoćno osuđeni i E. Klaić i M. Borota
27. kolovoza 2010. u 15:05 0 komentara 1419 prikaza
'24.08.2010., Sisak - Elmir Klaic(desno) prvooptuzeni na sudjenju za gospodarski kriminal na Sud je dosao u pratnji odvjetnika,ljut zbog fotografiranja. Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL'
Foto: 'Nikola Cutuk/PIXSELL'

Elmir Klaić, Milan Borota i Arsen Harčević proglašeni su krivima i osuđeni zbog zloporabe položaja i ovlasti te poticanja i prijevare. Optužbe je oslobođen jedino Zlatko Horvat, nekadašnji direktor trgovačkog društva AH Tours. Nepravomoćna presuda u postupku protiv "sisačke četvorke" i trgovačkog društva Kajak iz Siska objavljena je jučer u Županijskom sudu u Sisku.

Oštećen državni proračun

Po presudi Vijeća, kojem je predsjedavala sutkinja Snježana Mrkoci, Elmir Klaić je radi pribavljanja nepripadajuće materijalne dobiti Arsenu Harčeviću pomagao u zloporabi položaja i ovlasti, pa je osuđen na kaznu zatvora od jedne godine. Milan Borota je za zloporabu položaja i ovlasti osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i dva mjeseca, a Arsen Harčević je zbog poticanja na zloporabu položaja i ovlasti osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i šest mjeseci.

Ujedno je trgovačko društvo Kajak iz Siska zbog pribavljanja protupravne imovinske koristi oštetilo državni proračun za 56.977,35 kuna, koliko je iznosio povrat PDV-a, pa je kažnjeno novčanom kaznom od 30.000 kuna i oduzimanjem imovinske koristi.

Roba iz Italije

Kako stoji u presudi, trgovačko društvo AH Tours d.o.o. Elmira Klaića, u dogovoru i na poticaj Arsena Harčevića, uvezlo je iz Italije namještaj i kućansku opremu u vrijednosti od 220.018,55 kuna. Nakon carinjenja robu nije preuzeo AH Tours, nego ju je zadržao Arsen Harčević. Da bi se prikrio nestanak robe napravljena je fiktivna račun-otpremnica, kojom je AH Tours robu prodao društvu Kajak d.o.o. Račun je uime kupca potpisao Milan Borota, mada je znao da njegovo poduzeće nije robu kupilo.

Elipso

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.