Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI DVOBROJ

8 stvari koje morate znati o slučaju Agrokor

Naslovnica 7.10.2017.
07.10.2017.
u 00:51

Iako je revizija pokazala gubitak, Konzum će biti zanimljiv ulagačima uz dobar promet i maržu. Za pogrešno iskazanu dobit imat će pravo na porezne privilegije.

U četvrtak je izvanredna uprava Agrokora prikazala revidirana izvješća za devet kompanija od njih 27 u Hrvatskoj. Bilance su naštimavane, pa je kapital umanjen nakon revizije za 13,4 milijarde kuna. No to su jednokratni otpisi, pa će potencijalnim ulagačima biti zanimljiviji rezultati za ovu godinu. A što se tiče odgovornosti i ona će biti jasnija nakon što se vidi konsolidirano izvješće.

1. Što pokazuje bilanca Agrokorovih devet kompanija?

Bilanca je sustavni pregled imovine, kapitala i obveza. Za devet ključnih kompanija unutar Agrokora utvrđen je negativan kapital od 13,4 milijarde kuna nakon niza obavljenih ispravaka vrijednosti. Kolika je bilanca za sve kompanije trebalo bi se znati u ponedjeljak. Tada će se znati i stanje imovine i obveza.

2. Što pokazuje račun dobiti i gubitka?

U četvrtak je prikazano poslovanje za devet kompanija i sve su s krajem prošle godine – nakon revizije – iskazale gubitak. Na kraju 2015. samo su prehrambene tvrtke, nakon ispravka, imale dobit. A prema bivšoj upravi, sve su tvrtke iskazale dobit, a mali minus imale su samo poljoprivredne tvrtke. No najveći je ispravak, što je već pokazao negativan kapital, kod Konzuma. Bivša je uprava iskazala dobit za 2015. godinu, a nakon revizije utvrđeno je da je te godine Konzum imao gubitak, kao i lani, a završio je na minusu od 1,9 milijardi kuna s krajem 2016.

>>Svih 8 točaka pročitajte u velikom dvobroju Večernjeg lista ili ili u našem e-izdanju

U dvobroju donosimo i sljedeće teme:

>>Zašto vodeći ekonomski stratezi SDP-a šute o lex Agrokor

>>HDZ i SDP u saborskom ratu u kojem nitko nikom ne vjeruje

>>Zaboravljeni grad - čelnici Obrovca žive u Zadru

>>Dossier: tko su hrvatski svećenici antifašisti na udaru i ljevice i desnice

>>U presudi za Oluju nema dokaza za ‘srpsku istinu’

>>EU u strahu zbog separatista koji postoje u gotovo cijeloj Uniji

>>Vojko Obersnel: I sam se pitam što je danas SDP, pogubljeni smo

Ključne riječi

Komentara 7

DH
dhus
21:33 06.10.2017.

Banda i Hdz i Sdp zasto baratate pojmovima koje narod ne razumije. Prvo ciji je sada Agrokor. Plenki veli Todoric je i dalje vlasnik a Rusi vele Tuzimo Hrvatsku Drzava je vlasnik. Narod ne zanimaju pojmovi u ekonomiji nego Zdravo Seljacki koliko love je Todoric Opljackao ne iz konzuma leda ili bilo koga nego koliko je ukupno opljackao i sta za to dobiva. Evo danas na Htv za 13.4 miljarde moze dobit dvje godine zatvora. I za taj iznos smo mi isli u rat sa Srbijom necu komentirat Srbe oni imaju svoju Drzavu ali vi u Sdpu i Hdzu ste dno dna zadnji odpad Nadam se da Tuđman gori u Paklu zbog ovog Blagostanja koje nam je ostavio

BA
barbaizamerike
08:43 07.10.2017.

Todoric vjerovatno nece biti na svome sudenju u HR i ne vjerujem da ce ga Meksiko izruciti zbog njegove poslovne veze sa Karismom iz Meksika koji su mu partnrti u nekim poslovima a i zbog http://www.konsumo.com.mx/en

DU
Deleted user
06:18 07.10.2017.

Cilj je predati strancima trziste trgovine i veleprodaje i maloprodaje za 20godina u hrvatskoj ce stranci biti potpuni gospodari iako i danas vec jesu vlasnici banaka ine tdr telekoma sada agrokora jos vode i to je to zivo me zanimama tko ce kupiti jamnicu kojoj je godisnji prihod 1,4 milijarde kuna koliko ona vriedi g.ramljak i gdjo.dalic Hrvati postaju roblje krsticevic salje topovsko meso u misije pukne li sto u turizmu gotovi smo cilj je da se hrvati rasele kao i do sada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije