Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23 godine nakon rata

Brodsko-posavska županija do kraja ove godine bez mina

Brodsko-posavska županija uskoro će biti oslobođena mina
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
01.03.2018.
u 15:21

Minama su najzagađenije općine Okučani, Gornji Bogićevci, Dragalić i Stara Gradiška na zapadu županije

Do kraja ove godine, Brodsko-posavska županija napokon će, 23 godine nakon završetka rata, biti u cijelosti očišćena od mina. Istaknuto je na današnjoj (četvrtak) sjednici Županijskog stožera civilne zaštite, koja je u povodu Međunarodnog dana civilne zaštite održana u Slavonskom Brodu.

Minama su najzagađenije općine Okučani, Gornji Bogićevci, Dragalić i Stara Gradiška na zapadu županije. - Mi smo imali velik problem s minskoeksplozivnim sredstvima na područjima koja su bila obuhvaćena ratom. Mine su priječile i razvoj gospodarstva u tom području. Sretni smo što se po završetku procesa razminiranja više neće događati tragične situacije u kojima su pogibali ljudi, a moći ćemo razvijati i određene grane gospodarstva, što dosad nismo bili u mogućnosti - istaknuo je brodsko-posavski župan Danijel Marušić.

 

Komentara 1

RO
robertbruckner
20:48 01.03.2018.

Komuniste na celu sa bernardicem, marasom, ostojicem glavasevicem natjerat da sve odmininiraju, Komunisti samo miniraju hihihihi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije