Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Božinović:

Uključila se i EU, a ostaju nam još teže dostupna područja za razminiranje

Godišnjica Hrvatskog centra za razminiranje
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/6
19.02.2018.
u 14:08

Vrlo je važno da djecu podučimo opasnostima od mina i zaostalog oružja, pogotovo u ovim krajevima koja su propatila u ratu  i koji i dan danas nose posljedice tog rata, kaže Božinović.

Znamo da je oružje opasno, govorili su nam i roditelji to. Znamo da se oružje ne smije dirati, a i danas smo naučili puno toga – kazuju nam Kristijan, Karlo i Ivan, učenici 6. razreda petrinjske Osnovne škole Dragutina Tadijanovića. Sportska dvorana te škole bila je premala za mnoge školarce koji su u ponedjeljak posjetili program Nacionalne kampanje „Manje oružja, manje tragedija“.

Na opasnosti od zaostalih mina i oružja upozorili su ih policajci, vatrogasci, pirotehničari, dok su članovi Hrvatske gorske službe spašavanja za njih izveli i akciju spašavanja. 

„Vrlo je važno da djecu podučimo opasnostima od mina i zaostalog oružja, pogotovo u ovim krajevima koja su propatila u ratu  i koji i dan danas nose posljedice tog rata, pogotovo kad govorimo o zaostalom oružju. Vatrogasci, policija, HGSS, DUZS, HCR -  svi su oni ovdje kako bi djeci ukazali na opasnost zaostalog oružja i zaostalih mina i kako da se ponašaju u takvim situacijama.“ – rekao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u Petrinji.

Godišnjica Hrvatskog centra za razminiranje
1/14

Božinović je u Sisku kasnije sudjelovao na obilježavanju 20. godišnjice Hrvatskog centra za razminiranje.

"HCR je dao nemjerljiv doprinos razminiranju Hrvatske. Ostaju nam još teže dostupna područja, šume, planine, brdska pdoručja, a drago mi je da je Europska unija razminiranje prepoznala kao europski interes te se uključila u razminiranje poljoprivrednih površina. Zahtjevan je to posao, no idemo prema cilju da Hrvatska bude država bez mina“ – rekao je Božinović.

Inače, protekla 2017. godina u Hrvatskoj je prošla bez poginulih od zaostalih mina. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije