Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
03.02.2012. u 12:00

I Čačića i Milanovića građani su izabrali da izliječe društvo od bolesti HDZ-a – klijentelizma i korupcije

Vjerujete li vi u moral, može li itko u ovoj državi suditi o moralu, ima li morala uopće, filozofskom retorikom odgovorio mi je Srećko Ferenčak na pitanje je li njegovo imenovanje u Nadzorni odbor Janafa moralno. Pitanje je legitimno jer je Ferenčak nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora i mora vratiti 4,8 milijuna kuna. Kažnjen je za zloporabu položaja i ovlasti u aferi “Nanbudo”, koja je izbila dok je bio na čelu Ureda za imovinu grada Zagreba.

I dok je on nepravomoćno osuđen, a na javnoj funkciji ne bi trebao biti ni da je osumnjičen, dao si je za pravo indirektno optužiti čitavo društvo za nemoral. Kad običan čovjek digne glavu prema državnoj vrhuški, može pomisliti da je Ferenčak u pravu. On, kao vlasnik sudske presude, dobije ugledan, bogato plaćen posao u javnoj tvrtki, dok borci za pravdu ostaju bez posla i psihički ih se maltretira. Vesni Balenović, zviždačici koja je prokazala kriminal u Ini, i DORH i mnogi političari dali su za pravo, no na posao nije vraćena unatoč najavi Davora Šterna, šefa NO-a Ine. Damir Mihanović, koji je objelodanio aferu Fimi media, dobio je u Croatiji osiguranju otkaz jer je srušio ugled tvrtke i više ne može raditi u osiguravateljskom i financijskom sektoru. Njima nanesena nepravda političare se ne tiče, no Ferenčaka njegovi politički tutori iz HNS-a štite. Iako je Ferenčak izbor Radimira Čačića, povjerenje je izgubio i premijer Milanović, čovjek kojega su građani izabrali da prvenstveno izliječi društvo od bolesti HDZ-a: klijentelizma i korupcije.

I, naposljetku, stiže najava da će “ispravnost” kadrova provjeravati Agencija kojoj je Čačić na čelu. Milanović se doista zaštitio! Dao je vuku da čuva ovce. Ili je toliko hrabar da smatra svoj narod ovcama koje će mu, usprkos svemu, i dalje bespogovorno vjerovati?

Komentara 26

DU
Deleted user
12:15 03.02.2012.

Velinka, bravo! Kratko i jasno! Hvala na hrabrosti!

Avatar dsonjic
dsonjic
12:34 03.02.2012.

Milanoviću je vlast pala u ruke. Čemu sada čuđenje i ode o partiji ?

MA
marko53
16:41 03.02.2012.

Upravo tako, Hrvati su ovce-za šišanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?