Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
The Voice

Od 2500 prijavljenih u HTV-ov show izabrano 97 najboljih za glazbenu utrku

The Voice
Foto: Dario Njavro/HTV
16.01.2015.
u 08:00

Sutra u 20 sati na Prvom programu starta prva emisija glazbenog realityja "The Voice - Najljepši glas Hrvatske" koji se emitira u 40 zemalja svijeta, na kojem u Hrvatskoj radi 300 stručnjaka, a može se pratiti i na internetu i putem društvenih mreža

Doslovno se broje sati do početka showa “The Voice - Najljepši glas Hrvatske” koji sutra u 20 sati starta na Prvom programu HTV-a.

S mentorima koji biraju kandidate – Indirom Levak, Tonyjem Cetinskim, Jacquesom Houdekom i Ivanom Dečakom – već smo se upoznali, no uoči premijerne emisije sreli smo se s njima i u studiju 10 HRT-a na čijoj će spektakularnoj pozornici 97 izabranih kandidata pokušati izboriti potencijalnu ulaznicu za uspjeh u svijetu glazbe. Da, nije greška, na pet audicija održanih u Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu prijavilo se čak 2500 ljudi, od kojih je na predizborima ta brojka sužena na samo 97 sretnika. U sutrašnjoj prvoj emisiji upoznat ćemo neke od njih, a isto će se nastaviti i tijekom idućih pet emisija za kojih će članovi žirija naslijepo, kandidatima okrenuti leđima, isključivo na temelju glasa dodjeljivati prolaz ili ih slati kući. Na kraju će svaki od četiri člana žirija izabrati svojih 12 kandidata koje će sukladno njihovim afinitetima i stilu, poučavati i voditi dalje kroz natjecanje.

Slijede četiri emisije dvoboja u kojima mentori suprotstavljaju po dvoje natjecatelja iz svoje ekipe koji pjevaju u duetu ispred gledatelja u studiju. Odmah nakon izvedbe dueta mentor odlučuje koji će natjecatelj u sljedeći krug natjecanja – uživo.

Natjecanja uživo pak završni su dio u kojem se kandidati natječu jedni protiv drugih u nekoliko nastupa uživo, a tko će pobijediti – svojim glasovima do finala odlučuju i mentori i gledatelji. U posljednjoj, 15. emisiji, pobjednika biraju samo gledatelji, a izabranog čeka ugovor s Universal Music Groupom.

Voditelji showa su Iva Šulentić i Ivan Vukušić, a reporterka digitalnih izdanja Zlata Mück-Sušec. Cijelu ekipu showa čini više od 300 profesionalaca jer je to prvi projekt visoke produkcije koji ujedinjuje televiziju, radio, internet i društvene mreže. Naime, kroz The Voice, HRT koristi sve svoje platforme te uspostavlja interaktivnu komunikaciju pa show već sada ima više od 35 tisuća “likeova” na službenoj stranici na Facebooku, a može se pratiti i na Twitteru, Instagramu i YouTubeu.

Pozitivne vibracije, ugodna natjecateljska atmosfera koja gledatelja drži u napetosti, produkcijsko savršenstvo, odlični glasovi i mentori... te činjenica da se na američkom NBC-u emitira sedma sezona showa, a format nastao po nizozemskoj licenciji ima i dva Emmyja i prikazuje se u 40 zemalja... samo su neki od dokaza da će nas “The Voice” sigurno osvojiti.

>>Ima li i Hrvatska ovakve talente: Odabrali smo najbolje audicije strane verzije showa 'The Voice'

>>Još samo 5 dana do početka showa The Voice

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije