Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Trgovački sud u Splitu odgodio otvaranje stečaja Dalmatinke nove

19.12.2008.
u 19:27

Trgovački sud u Splitu odgodio je danas ročište o prijedlogu radnika sinjske tvornice Dalmatinke nove za ponovno otvaranje stečaja zbog neisplate rujanskih plaća za 22. siječnja.

Sud nije prihvatio zahtjev poslodavca, braće Ladini, da se prijedlog radnika odbije jer su im u međuvremenu te plaće isplaćene, budući da su im uplaćene privatnim uplatnicama.

Na ročištu 22. siječnja predsjednik uprave Dalmatinke nove Gianfranco Ladini treba sudu predati podatke o imovini, njezinoj vrijednosti i zaduženjima tvrtke.

U dopisu poslanom sudu poslodavac, koji danas nije bio na ročištu, tvrdi kako mu račun nije blokiran niti je prezadužen i nema nikakvih evidentiranih dugova kao ni obveza prema radnicima pa nema razloga za stečaj.

Prema podacima kojima raspolaže Trgovački sud, račun Dalmatinke nove blokiran je na iznos od 9,5 milijuna kuna.

Sudac Ante Čapkun radnicima nije dopustio nazočiti raspravi, a njihova predstavnica Iva Radonja iz Nezavisnog sindikata novinarima je kazala kako odlukom suda nisu zadovoljni, pogotovo što nisu dobili ni plaće za listopad i studeni, čime su dopunili prijedlog za otvaranje stečaja.

Također su zatražili i privremenu zabranu raspolaganja imovinom.

Sinjska tvornica u kojoj je zaposleno dvjestotinjak ljudi ne radi već više od pola godine, isključena joj je električna energija, a nakon što je nedavno istekla odgoda primjene programa zbrinjavanja viška radnika, počeli su dobivati i otkaze.

(Hina)

Želite prijaviti greške?