Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatice marširaju

Petra u polufinale bez gubitka seta, Mirjana u pohodu na Top 20

Croatia's Petra Martic in action against Germany's Sabine Lisicki during day one of the 2012 Wimbledon Championships at the All England Lawn Tennis Club, Wimbledon.  Photo: Press Association/PIXSELL
Press Association/Pixsell
08.04.2017.
u 00:30

Donna Vekić nije uspjela ući u četvrtfinale turnira u Monterreyu. U drugom kolu namjerila se na sedmu nositeljicu, Francuskinju Alize Cornet (44.), i izgubila s 3:6, 4:6.

Na dva različita kraja svijeta, u Južnoj Karolini (SAD) i na Sardiniji (Italija), dvije hrvatske tenisačice privlače pozornost uvjerljivim nastupima. Splićanka Petra Martić (26) bez izgubljenog seta došla je do polufinala na povratničkom turniru u Santa Margheriti di Pula (Italija). Suparnici u četvrtfinalu, drugoj nositeljici Ruskinji Viktoriji Kamenskoj prepustila je samo dva gema pobijedivši je sa 6:1, 6:1.

I Hantuchova na Sardiniji

Budući da je zbog devetomjesečne stanke pala na 658. mjesto, Petra je tom pobjedom osigurala veliki skok, od čak 117 mjesta, pa na novoj WTA listi ne bi smjela biti slabije plasirana od 541. pozicije. Ktome je (kao tzv. posebna iznimka) osigurala nastup u glavnom turniru sljedeći tjedan.

Petra će se za finale boriti protiv još jedne povratnice, Australke poljskih korijena Olivije Rogowske. Na turniru nastupa još jedna poznata tenisačica kojoj u posljednje vrijeme nije išlo – Slovakinja Daniela Hantuchova (33), nekad peta tenisačica svijeta. Naša Petra nije bila toliko visoko, ali je također bila članica Top 50 (42. u lipnju 2012. godine).

Cornet prejaka za Donnu

Makaranka Mirjana Lučić-Baroni u 36. godini proživljava novu mladost. Na jakom turniru u Charlestonu (SAD, zelena zemlja) ušla je u četvrtfinale nakon sjajne pobjede nad 10 godina mlađom Nizozemkom Kiki Bertens (21. na WTA listi) sa 7:6 (5), 6:4. Mikica je tim uspjehom osigurala novi plasman karijere – trenutačno je to 22. mjesto na WTA listi.

No, uzmu li se samo rezultati u 2017. godini, Mirjana još bolje stoji – deveta je u konkurenciji za završni Masters.

Donna Vekić nije uspjela ući u četvrtfinale turnira u Monterreyu. U drugom kolu namjerila se na sedmu nositeljicu, Francuskinju Alize Cornet (44.), i izgubila s 3:6, 4:6. Svejedno, Donna će napraviti skok od osam mjesta i u ponedjeljak bi trebala biti 82. tenisačica svijeta. Najbolji plasman joj je 62. mjesto iz srpnja 2013. godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije