Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEĐUNARODNI DAN INTELIGENCIJE

U pet gradova provodit će se testiranje inteligencije. Znate li riješiti ove zadatke?

Foto: Mensa
1/4
26.09.2022.
u 12:46

Testovi inteligencije koji se upotrebljavaju rodno su i dobno neutralni, zasnivaju se isključivo na slikama te za uspješan rezultat na testu nije potrebno prethodno znanje, poznavanje matematike, razina obrazovanja niti znanje jezika, javljaju iz Mense.

Hrvatska Mensa obilježit će Međunarodni dan inteligencije testiranjima inteligencije u svih pet najvećih hrvatskih gradova, Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Zadru u subotu 1. listopada. Testiranja će provoditi ovlašteni Mensini psiholozi, a rezultat testiranja stiže na e-mail adresu svakog pristupnika u roku od mjesec dana. Svi koji ostvare rezultat bolji nego 98 posto populacije u vrlo kratkom roku zaprimit će poziv na učlanjenje u Hrvatsku Mensu, koja ove godine obilježava 25. godišnjicu postojanja.

"Iduće subote u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Zadru hrvatski ogranak Mense provest će testiranje inteligencije u povodu međunarodnog Dana inteligencije. Oni koji će ostvariti rezultat bolji od 98 posto populacije primit će poziv za učlanjenje u Mensu koja u Hrvatskoj obilježava 25. godišnjicu postojanja.

Mensa u Hrvatskoj djeluje od 1997. godine, a ovo je trinaesti put uzastopce da Hrvatska Mensa sudjeluje u obilježavanju međunarodnog Dana inteligencije, a prvi put da održava testiranja u svih pet najvećih hrvatskih gradova i to u jednom danu.
Prijave na testiranja moguća su putem webshopa Hrvatske Mense webshop.mensa.hr, na kojem se može pronaći više informacija o svim testiranjima koja će se održati 1. listopada, a na kojima primarni cilj nije postati član Hrvatske Mense, nego testirati inteligenciju, što se i naglašava na svakom testiranju. Minimalna dobna granica za pristupanje testiranju je 14 godina, a mlađi od 18 godina trebaju doći u pratnji roditelja ili staratelja. Testovi inteligencije koji se upotrebljavaju rodno su i dobno neutralni, zasnivaju se isključivo na slikama te za uspješan rezultat na testu nije potrebno prethodno znanje, poznavanje matematike, razina obrazovanja ni znanje jezika. Kako bi se potencijalnim pristupnicima donekle približili zadaci iz službenog testa, u nastavku se nalaze primjeri zadataka:

Foto: Mensa

Hrvatska Mensa dio je šire zajednice Mense International, koja okuplja više od 140.000 članova diljem svijeta, a u koju su uključene Mense iz svih zemalja, pa tako i Mense iz nama onih susjednih. U dosadašnjem dijelu godine članovi Hrvatske Mense putovali su na međunarodne događaje u Mađarsku i Francusku, a početkom listopada članovi će prisustvovati svjetskom okupljanju mensaša u susjednoj Crnoj Gori, na kojem će sudjelovati dosad najveći broj zemalja (40).

Osim ugodnih druženja i zanimljivih putovanja, Hrvatska Mensa nudi članovima i niz pogodnosti, u rasponu od posebnih pogodnosti i popusta kod telekomunikacijskog operatora A1 Hrvatska do putovanja vlakom na svim relacijama unutar Hrvatske uz 50 posto popusta u suradnji s tvrtkom HŽ Putnički prijevoz, a tijekom rujna ugovorene su nove suradnje, kao što je, između ostalih, ona s padobranskim klubom Skydive Croatia. Sve ostale informacije o Udruzi možete pronaći na službenim stranicama www.mensa.hr", stoji u priopćenju.

Foto: Mensa

Ključne riječi

Komentara 18

LA
larala
13:47 26.09.2022.

Samo osoba sa jako niskim IQ će baciti 145 kn za testiranje kako bi dobio popust na HŽ-u.

MO
modovisisajteMaraschino
13:55 26.09.2022.

izbori su pravi test inteligencije

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
16:52 26.09.2022.

Ima više vrsta inteligencije, neki autori navode 9 vrsta. Ovo je logičko-matematička, ali daleko je važnije imati veze sa životom, odnosno prirodnu inteligenciju. Ta se lagano gubi pred tehnološkim novotarijama i postupno se pretvaramo u zombije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije