Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Qijianglong

U Kini otkriven novi dinosaur koji izgleda poput zmaja

dinosaur
Foto: David Parry/Press Association/PIXSELL
30.01.2015.
u 16:42

Dinosaur je najvjerojatnije živio prije 160 milijuna godina, a dug je oko 15 metara

Paleontolozi su u Kini otkrili novu vrstu dinosaura koja tjelesnim karakteristikama podsjeća na zmaja, prenosi Time. Dinosaur je otkriven u gradu Qijiangu, a lokalni su mu seljaci, primijetivši sličnost s mitskim čudovištem, nadjenuli ime - Qijianglong, ili zmaj od Qijianga.

Dinosaur je najvjerojatnije živio prije 160 milijuna godina, a dug je oko 15 metara i ima prilično dug vrat. Pripada skupini dinosaura latinskog naziva Mamenchisaurus, koji su pronađeni samo u Aziji te su poznati po vratovima dugima i do polovice tijela. Usporedbe radi, dinosauri iz porodice sauropoda, u koje pripadaju poznatiji dinosauri poput brontosaura, imaju vratove duge oko trećine tijela.

>> Znanstvenici otkrili pernate dinosaure zvane 'kokoši iz pakla'

>> U Portugalu pronađen možda i najveći europski mesojedni dinosaur

Komentara 3

HE
hermet
17:49 13.02.2015.

Lubanja mi je još i ok, ali sliku malo kvare chemtrailovi...

Avatar commentator
commentator
18:42 01.02.2015.

Šta je taj večernjek neki politikin zabavnik iz ex yuge, da stavlja onakve "ilustrativne" fotografije pored naslova? Onakvo smeće od fotografije je laž, jer nema veze sa člankom. U Kini sigurno nisu "otkrili" takvu holivudsku kompjutersku fotografiju.

BO
borac2525
20:32 30.01.2015.

U vrijeme kad su pali andjeli u bibliji nazvani sinovima bozijim obitavali na zemlji,nastadose Zmajevi i divovi koji vladase zemljom prije potopa, ljudi im bijasu roblje i gradise velike piramide u cast svojih zemaljskih bogova, palih andjela,oca sotone. Sinovi boziji uzimase kceri ljudske i one im radjase divove..."knjiga o Henoku"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije