Naslovnica Tech/Sci Znanost

U Kini otkriven novi dinosaur koji izgleda poput zmaja

Dinosaur je najvjerojatnije živio prije 160 milijuna godina, a dug je oko 15 metara
30. siječnja 2015. u 16:42 3 komentara 7462 prikaza
dinosaur
Foto: David Parry/Press Association/PIXSELL

Paleontolozi su u Kini otkrili novu vrstu dinosaura koja tjelesnim karakteristikama podsjeća na zmaja, prenosi Time. Dinosaur je otkriven u gradu Qijiangu, a lokalni su mu seljaci, primijetivši sličnost s mitskim čudovištem, nadjenuli ime - Qijianglong, ili zmaj od Qijianga.

Dinosaur je najvjerojatnije živio prije 160 milijuna godina, a dug je oko 15 metara i ima prilično dug vrat. Pripada skupini dinosaura latinskog naziva Mamenchisaurus, koji su pronađeni samo u Aziji te su poznati po vratovima dugima i do polovice tijela. Usporedbe radi, dinosauri iz porodice sauropoda, u koje pripadaju poznatiji dinosauri poput brontosaura, imaju vratove duge oko trećine tijela.

>> Znanstvenici otkrili pernate dinosaure zvane 'kokoši iz pakla'

>> U Portugalu pronađen možda i najveći europski mesojedni dinosaur

VIP izdvaja za Vas

 • hermet:

  Lubanja mi je još i ok, ali sliku malo kvare chemtrailovi...

 • Avatar commentator
  commentator:

  Šta je taj večernjek neki politikin zabavnik iz ex yuge, da stavlja onakve "ilustrativne" fotografije pored naslova? Onakvo smeće od fotografije je laž, jer nema veze sa člankom. U Kini sigurno nisu "otkrili" takvu holivudsku kompjutersku fotografiju.

 • borac2525:

  U vrijeme kad su pali andjeli u bibliji nazvani sinovima bozijim obitavali na zemlji,nastadose Zmajevi i divovi koji vladase zemljom prije potopa, ljudi im bijasu roblje i gradise velike piramide u cast svojih zemaljskih bogova, palih andjela,oca sotone. Sinovi boziji ... prikaži još! uzimase kceri ljudske i one im radjase divove..."knjiga o Henoku"