Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Zelena letjelica'

'Nebeski kit' uzlijeće vertikalno i prima 755 putnika

avion
Foto: Youtube Screenshot
1/2
21.01.2014.
u 15:11

Opremljena je s krilima koja se sama popravljaju, velikim prozorima, mogućnošću vertikalnog uzlijetanja i s mjestima za 755 putnika

Ako zaljubljeniku u avione date malo vremena i olovku, rezultati bi vas mogli itekako iznenaditi. Oscar Viñals, španjolski dizajner i avijatičar entuzijast smislio je koncept nečega što naziva 'najzelenijom mogućom letjelicom', javlja CNN.

Opremljena je sa krilima koja se sama popravljaju, velikim prozorima, mogućnošću vertikalnog uzlijetanja i s mjestima za 755 putnika.

'AWWA Sky Whale' ('Nebeski kit') pridružio se tako nizu neobičnih prijedloga koji žele promijeniti način na koji letimo.

Airbus predviđa kako ćemo u prozirnim avionima letjeti do 2050. godine dok se u bližoj budućnosti predviđaju i bespilotni avioni i svemirski letovi.

Viñals je za dizajn koristio hibridnu tehnologiju i 'aktivna krila' kako bi stvorio avion koji, ako će ikad postati stvarnost', izgledati sjajno te istovremeno biti jedan od najsigurnijih i najučinkovitijih aviona na nebu.

>> Čudo tehnike: Rusi proizvode 'nevidljivog' superlovca!

Komentara 1

GL
Glista
18:55 21.01.2014.

Kakve veze ova naučna fantastika ima sa rubrikom "Znanost"? Mogu li i ja slobodno naškrabati neka moja maštanja, pa da ih objavite? Hvala unaprijed.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije