Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bolji od F-22

Čudo tehnike: Rusi proizvode 'nevidljivog' superlovca!

T-50
Foto: DPA/PIXSELL
20.01.2014.
u 18:41

Glavni dizajner Aleksander Davidenko kazao je da T-50 nije samo bolji od drugih lovaca koje upotrebljava ruska vojska već je bolji i od stranih lovaca.

Novi dizajn ruskog superlovca T-50 "po nevidljivosti" će staviti ispred američkog F-22, tvrde ruski mediji.

Avion je opremljen novom ruskom tehnologijom koja će petu generaciju ovog aviona učiniti još manje vidljivom za neprijateljske radare. Proizvođač aviona Sukhoi uspio je učiniti tri puta "nevidljivijim" ruski avion od F-22 po parametru kojim se mjeri "vidljivost" na radaru. Da bi došli do te razine "nevidljivosti", dizajneri letjelice cijelo naoružanje "prebacili" su u avion te su promijenili oblik usisnih kanala, a i vanjski dio aviona obložili su materijalom koji upija radiovalove.

Glavni dizajner Aleksander Davidenko kazao je da T-50 nije samo bolji od drugih lovaca kojima se koristi ruska vojska već je bolji i od stranih lovaca. U ovom su lovcu u velikoj mjeri upotrebljavani kompozitni materijali koji prekrivaju 70 posto njegove površine, ali čine samo 25 posto njegove težine. Rusko Ministarstvo obrane planira završiti testiranja osam prototipa do 2015. godine pa bi u proizvodnju mogli ući 2016.

>>Tko čuva nebo nad Hrvatskom? Remont MIG-ova kasni 100 dana

>>Velika parada libanonske vojske u Bejrutu

Komentara 72

CA
campa
19:04 20.01.2014.

Mislim da su naši MIG-23 u potpunosti nadmašili Ruski T-50 oni su potpuno nevidljivi a cijeli svjet zna da su dio OSRH.

LE
LepiTurskiBGPasaluk
20:19 20.01.2014.

meni keva i ortak takodje rade u UTVAi i istina je da je nas srpski Kobac mnogo gadan i veoma opasan bre. Kobac je veoma dobar srpski borbeni avion i mnogo ubojit. upravo UTVA radi letece opanke za nasu srpskusku vojsku. time ce nasa pesadija biti istovremeno i avijacija. bice mnogo gadno za sve nase neprijatelje bre.

OP
Oida_Puderant
22:43 20.01.2014.

ja mislim da bi se Rusi i Ameri usrali od srpskog aviona Kobca :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije