Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOKANTNO

Razlog zbog kojeg ne volimo zvuk vlastitog glasa

sluh
Foto: Nina Djurdjevic/PIXSELL
12.06.2015.
u 12:49

Ljudima se čini da je njihov glas dublji nego što stvarno jest

Koliko vam se puta dogodilo da čujete svoj glas na snimci i iznenadite se koliko drugačije zvuči nego kad ga slušate u svojoj glavi? Ne brinite, niste jedini.

Kako piše Elite Daily, zvuk na dva načina ulazi u naše uši, putem zraka i vibracijama kroz kosti. Kad slušamo zvuk u našoj glavi, to je mješavina oba načina. Kad slušamo snimku, onda čujemo samo ovaj drugi dio, a tako nas čuju i svi drugi.

Ljudima se čini da je njihov glas dublji nego što stvarno jest. Stoga kad čuju snimku ostanu začuđeni većim naglaskom na visoke frekvencije u zvuku svog glasa. Kada se zvuk koji prolazi kroz kosti pomiješa s onim koji prolazi kroz zrak, rezultat je mnogo bogatiji zvuk. Nažalost, ono što svi ostali ljudi čuju je tanji i neugodniji zvuk vašeg glasa.

- Mrzimo ga zato što nam je strano - objašnjava dr. William Cullinan sa Sveučilišta Marquette.

- Ironija je u tome što ste vi jedina osoba koja se "čuje" onako kako mislite da vas svi čuju.

>> O haljini ove djevojke svi pričaju. Evo zašto

>> Govorili joj da je anoreksična pa nakon 20 godina otkrili istinu: 'Imam još nekoliko mjeseci'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije