Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Progres M-27M

'Odmetnuta' ruska letjelica izgorjela nakon povratka u atmosferu

Progres
Foto: NASA
08.05.2015.
u 15:53

Letjelica Progres M-27M vratila se u atmosferu iznad Tihog oceana

Ruska bespilotna svemirska letjelica, koja je izmakla kontroli nedugo nakon lansiranja te je padala prema Zemlji, izgorjela je nakon povratka u Zemljinu atmosferu, objavila je Ruska svemirska agencija (RKA).

Kako prenosi BBC, letjelica Progres M-27M vratila se u atmosferu iznad Tihog oceana, a pretpostavlja se da je samo nekoliko dijelova završilo u moru.

Progres je prevozio više od tri tona zaliha na Međunarodnu svemirsku postaju. Međutim, nedugo nakon polijetanja iz Kazahstana 28. travnja letjelica se "odmetnula". Kapsule su bile konstruirane tako da izgore u atmosferi nakon dostave tereta, što se i dogodilo. Rusija je osnovala posebni odbor koji će istražiti zašto je došlo do incidenta.

Iduća dostava robe na ISS zakazana je za 19. lipnja, a očekuje se da će astronauti i bez robe koje im je trebao dostaviti Progres imati dovoljno zaliha do tada.

>> Astronauti ISS-a izašli na svemirsku šetnju, pripremali postaju za taksije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije