Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZAZVALI ZABUNU

News Bar promijenio dizajn, Vlada na Twitteru objašnjavala da ga nisu ukinuli

News Bar
Foto: Screenshot News Bar
1/2
03.02.2014.
u 14:36

Punih 12 sati portal je bio ugašen, to jest na njemu je stajala obavijest da je CARNet portalu oduzeo domenu

Popularni satirički portal News Bar danas je osvanuo u novom izdanju. Dobio je modernu responsive stranicu, baziranu na platformi Expression Engine CMS s frameworkom Foundation 5 HTML/CSS. Dizajn i izradu portala potpisuje Vladimir Bogdanić iz studija Kontrast.

"Ono na što smo izuzetno ponosni je činjenica da na čitavom sajtu postoje samo tri boje: crna, bijela i crvena. Tri boje koje od kojih je složen novi logo, ali i čitav portal", izvijestili su iz News Bara.

Među novostima na portalu su novi video player za reprodukciju sadržaja u HD-u i preko čitavog ekrana, te foto-rubrika rađena po uzoru na Pinterest. Novost su i političke karikature koje ekskluzivno za News Bar crta Nenad Ostojić - Neo.

Autori portala na poseban su način odlučili promovirati redizajniranu stranicu. Punih 12 sati portal je bio ugašen, to jest na njemu je stajala obavijest da je CARNet portalu oduzeo domenu.

Ova obavijest uspjela je zbuniti mnoge, pa čak i one koji su se već navikli na lažne vijesti popularnog portala. Čak je i Vlada na Twitteru prenijela priopćenje CARNeta kako portal nije ugašen:

 Ovako je News Bar objasnio privremeno gašenje stranice:

"S ciljem skretanja pažnje i upozoravanja na trenutnu situaciju medijskih sloboda u Hrvatskoj i regiji Uredništvo portala News Bar odlučilo je ugasiti portal na punih 12 sati, uz priopćenje da se radi cenzuri.

Sloboda govora temelj je demokratskog društva i najbolje oružje protiv obmana, korupcije i kriminala. Slobodni mediji čitavog političkog spektra i njihovi čitatelji osnova su zdravog demokratskog društva. Iz tih je razlog od izuzetne važnosti naglasiti da cenzura, autocenzura, pritisci na medije te selektivna primjena zakona s ciljem destabilizacije određenih medija uskraćuje pravo na informiranje, koje je, između ostaloga, temeljno ljudsko pravo svakog građanina.

Budući da se News Bar ne bavi istraživačkim novinarstvom već političkom satirom, možemo samo ponizno zahvaliti svim novinarima i građanima koji pokušavaju javnom raspravom poboljšati društvo u kojem žive te na kraju postaviti pitanje:

Ako ste povjerovali da je cenzuriran satirični medij i to vas je naljutilo, koliko vas tek ljuti prava cenzura i kako reagirate na nju?"

 >> News Bar: Satira ne poznaje svetinje, u protivnom gubi smisao

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije