Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE PATI SAMO METABOLIZAM

Istraživali utjecaj brze hrane pa dobili šokantne rezultate: Može jako brzo oštetiti mozak

Hamburger
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/4
22.10.2021.
u 07:58

– Rezultati pokazuju da konzumacija gotovih proizvoda ima izravan negativan utjecaj na naše pamćenje - navodi znanstvenica

Sveučilište Ohio provelo je istraživanje o utjecaju brze hrane na ljudski organizam te došlo do šokantnih rezultata. Ustvrdili su kako hrana poput hamburgera, prženih krumpirića i pizze ne samo da nije dobra za ljudski metabolizam, već je štetna i za mozak.

Istraživači su utvrdili kako brza hrana oštećuje mozak, a to se oštećenje može uočiti nakon samo nekoliko tjedana konzumiranja brze hrane, navodi Fenix magazin

Znanstvenica Ruth Barrientos, koja je bila uključena u istraživanje, komentirala je rezultate. 

– Rezultati pokazuju da konzumacija gotovih proizvoda ima izravan negativan utjecaj na naše pamćenje. Za stariju populaciju to znači da će gubitak pamćenja vjerojatnije dovesti do Alzheimerove bolesti – rekla je Barrientos.

Također, znanstvenici su otkrili kako hrana koja sadrži omega-3 masnu kiselinu DHA može zaustaviti ove negativne procese. Ustvrdili su da je najbolje imati uravnoteženu prehranu cjelovitom hranom koja se sastoji od svježeg voća, povrća i proizvoda od cjelovitih žitarica.

VIDEO Accuweather objavio detaljnu prognozu za ovu zimu, evo što su najavili za Hrvatsku

Ključne riječi

Komentara 1

SI
sisavac
10:14 25.10.2021.

ajd nek onda zabrane zamrzavanje hrane, kad tolko propagiraju 'svježe voće i povrće'. nek zabrane mesne prerađevine, ako je 'samo' komad mesa zdrav. ako je pušenje štetno, zabranite duhan. i tu stavimo točku. ako je nešto štetno, onda to zabranjujemo. a ako je nešto dozvoljeno proizvoditi, koristiti, onda prestanimo to u nekoj mjeri kažnjavati silnim porezima i trošarinama, kako bi se proračun još bolje punio. tako se sad radi sa naftom i plinom, na kojima će države porezima i trošarinama ubirati ogromne novce, čime će sufinancirati zelene tehnologije, tj. bogatima davati lijepe novce da si kupe skupe nove igračke na struju, a struju će i dalje dobivati iz nafte, plina, ugljena. zašto u ovom tekstu nema podataka kolko to brze hrane treba pojesti i u kojem razdoblju, da bi se vidjeli utjecaji na mozak...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije