Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRADE PODATKE

Imate li ove aplikacije na mobitelu? Odmah ih obrišite, zaražene su opasnim virusom

aplikacije
Pixabay
01.09.2021.
u 09:00

Google je već obrisao aplikacije iz svoje trgovine, a Apple ih i dalje blokira na svojim uređajima nakon što su pronašli dokaze o zlonamjernom softveru po imenu Joker, no mole vlasnike androida da ih izbrišu ako ih imaju na svojim uređajima

Korisnici pametnih telefona upozoreni su da obrišu sa svojih uređaja osam aplikacija koje u sebi nose opasan virus.

Google je već obrisao aplikacije iz svoje trgovine, a Apple ih i dalje blokira na svojim uređajima nakon što su pronašli dokaze o zlonamjernom softveru po imenu Joker, no mole vlasnike androida da ih izbrišu ako ih imaju na svojim uređajima.

Virus Joker špijunski je softver koji se može prijaviti na skupe mjesečne pretplate, a da korisnici telefona toga nisu ni svjesni. Žrtve su ranije otkrile da su znale ostati i bez 240 funti godišnje zbog lažnih pretplata, piše Mirror.

Prema istraživanju tvrtke za kibernetičku sigurnost, virus može pristupiti tekstualnim porukama, kontaktima i mnogim drugim osobnim podacima na pametnim telefonima.

Riječ je o ovim aplikacijama:

  • Auxiliary Message
  • Element Scanner
  • Fast Magic SMS
  • Free CamScanner
  • Go Messages
  • Super Message
  • Great SMS
  • Travel Wallpapers

Stoga, ako imate neku od njih, smjesta je obrišite s vašeg uređaja.

VIDEO Gruzijac se popeo na zagrebačku katedralu i sve snimio! Pogledajte zastrašujuću snimku.

Ključne riječi

Komentara 4

XN
xnet0822
11:37 02.09.2021.

Nije ni čudo, opet maslo nezaposlenog "predsjednika" M &K kluba Radošić samo njemu mogu pasti na pamet ovakve gluposti, a mislim da mu je krajnje vrijeme da se vrne nazaj u Zagreb i ode na Zavod za zapošljavanje tražiti posaoo i u Mirovinsko osiguranje radi kupovine staža !

DU
Deleted user
12:30 01.09.2021.

ja sam obriso i one aplikacije koje su došle s mobom, npr Krom, jubito, dizer... a ne da sam stavio nešt "random" ko tak-tik, il instant-gram

LA
lajh1985
18:06 01.09.2021.

Ja imam xhamster aplikaciju na mobitelu i iz dana u dan me uveseli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije