Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'dođite u Francusku'

Francuska deblokirala sredstva za strane znanstvenike

Pariz
PASCAL ROSSIGNOL/REUTERS/PIXSELL
17.06.2017.
u 12:47

Nakon odluke američkog predsjednika Donalda Trumpa da se povuče iz Pariškog sporazuma o klimi, Macron je 1.  lipnja pozvao američke znanstvenike i poduzetnike da na području klimatskih promjena dođu raditi u Francusku.

Dva tjedna nakon poziva predsjednika Emmanuela Macrona stranim znanstvenicima da u borbi protiv klimatskih promjena dođu raditi u Francusku, vlada je deblokirala 30 milijuna eura za "ugošćavanje 50-ak stranih znanstvenika na razdoblje od pet godina".

"Frederique Vidal, ministar visokog obrazovanja, istraživanja i inovacija, i Louis Schweitzer, glavni povjerenik za investicije, odlučili su pokrenuti Prioritetni istraživački program o borbi protiv klimatskih promjena", priopćilo je ministarstvo.

Po njegovim riječima, za spomenuti program je izdvojeno dodatnih 30 milijuna eura pa će se za 50-ak stranih znanstvenika i istraživača u pet godina sveukupno izdvojiti 60 milijuna eura.

Nakon odluke američkog predsjednika Donalda Trumpa da se povuče iz Pariškog sporazuma o klimi, Macron je 1.  lipnja pozvao američke znanstvenike i poduzetnike da na području klimatskih promjena dođu raditi u Francusku.

Njegov poziv "Učinimo naš planet ponovo velikim" naišao je na entuzijastičnu dobrodošlicu na društvenim mrežama. Njegov tweet je podijeljen 240.000 puta. Predsjednički ured je potom otvorio i internetsku stranicu.

Francuska želi privući strane znanstvenike, napose američke, koji se bave klimatskm promjenama te općenito geoznanostima i tranzicijskim energetskim tehnologijama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije