Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAĐA PODATAKA

Oprez, Gmailom kruži nova prijevara

G-mail
Foto: Youtube
1/2
19.03.2014.
u 08:26

Ako primite e-mail s predmetom "Documents", koji vas preusmjerava na stranicu koja izgleda kao stranica Google Drivea za logiranje, ne upisujte svoje informacije

Gmailom kruži nova prijevara u sklopu koje je stvoren lažni portal koji od korisnika traži privatne informacije da bi ih ukrao. U ovom slučaju krivotvorena je stranica Google Drivea, koja izgleda jako slično stvarnoj.

Ako primite e-mail s predmetom "Documents" koji vas preusmjerava na stranicu koja izgleda kao stranica Google Drivea za logiranje, ne upisujte svoje informacije, prenosi Huffington Post. Prijevaru je otkrila tvrtka za cyber-sigurnost Symantec.

– Uklonili smo lažne stranice, a naš tim za zlouporabu radi na sprečavanju da se ovakva prijevara opet dogodi – rekli su iz Googlea.

Korisnicima predlažu da naprave novu lozinku ako misle da su zabunom odali svoje podatke. Prevaranti bi te podatke mogli upotrijebiti za kupnju na Google Playu, korištenje vašeg računa na Google+-u, za pristup vašim dokumentima na Google Driveu u slično.

>> Google popravio Talk: 'Ispričavamo se i hvala na strpljenju'

Komentara 2

JW
John Warren
15:31 04.04.2014.

Takvih stvari ima koliko hoćete.Upravo se sada masivno šalju lažni e-mailovi koji pozivaju korisnike da se uključe u nagradnu igru pod nazivom BISERNA OGRLICA! koja zapravo ne postoji.Predstavljaju se kao poduzetna sarajevska tvrtka za igre na sreću pod nazivom SAFIRNI DIJAMANT! Adresa s koje šalju te lažne poruke je: safirnidijamant@live.com Od korisnika traže da na ovu adresu šalju poruke sa sadržajem PRISTAJEM! kako bi korisnike uključili u igru koja zapravo ne postoji.Iz vlastite znatiželje sam se uputio u istraživanje te tvrtke i na Googleu nisam pronašao nikakav podatak o postojanju tvrtke s takvim imenom,a to jasno dokazuje da ta tvrtka ne postoji,već da se najvjerojatnije radi o nekoj grupi hakera koji žele natjerati korisnike da šalju tajne podatke od svojih bankovnih računa,jer u tim porukama oni korisnike pozivaju da upišu te tajne podatke o svojim bankovnim računima kako bi im ta tvrtka mogla isplatiti nagradu ako je osvoje.Tu nema nikakvih nagrada,baš kao što nema ni te tvrtke,već iza te e-mail adrese stoje hakeri koji uz pomoć prevare od korisnika žele izvući tajne podatke o njihovim bankovnim računima i tako im pokrasti sav novac s računa.Ne smijete nasjedati na takve lažne ponude,a ova navedena lažna ponuda ne stiže samo onim korisnicima koji imaju gmail račun,već i sve ostale postojeće račune,tako da uspjeh tih hakera može biti prilično velik,a njihov uspjeh također ovisi i o samoj naivnosti korisnika koji prime takvu poruku.Koliko ja vidim,ta skupina hakera ne odustaje,već nas stalno bombardira s novim porukama kako bi nas navukla da se uključimo u njihovu prljavu igru i kako bi nam ukrala sve novce s naših bankovnih računa.Žele da im pošaljemo svoje tajne podatke o bilo kakvom bankovnom računu koji imamo,a kažu da im također možemo poslati i svoje tajne podatke o svojem Skrill,Payza ili PayPal računu,dakle nisu ograničeni samo na krađu s klasičnih bankovnih računa i kreditnih kartica,već nam mogu ukrasti novce i s ovih On-Line Banking-Servisa ukoliko na njima imamo račun.Trebate paziti što radite i ne nasjedati na ovakve prevare.Sasvim se jasno vidi da je prevara,jer tko bi pravu tvrtku nazvao sa ovakvim glupavim nazivom kao što je SAFIRNI DIJAMANT! Čuvajte se lažnih ponuda i čuvajte svoje tajne pristupne podatke za vaše bankovne računa kako vas hakeri ne bi opljačkali!

Avatar PlayMate
PlayMate
09:50 19.03.2014.

Opet HDZ vara građane,sad preko gmaila.Prestrašno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije