Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najsuvremenije opremljeni

Vučić stigao u Moskvu po šest MiG-ova 29

Putin - Vučić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
21.12.2016.
u 12:08

Sljedećih 14 godina imat ćemo spremne lovce koji su opremljeni najsuvremenijim raketama i mogu gađati više ciljeva istodobno, kaže Miloradović.

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić i delegacija ministarstva obrane u posjetu su Rusiji, točnije Moskvi, gdje bi trebali realizirati dogovor o preuzimanju šest borbenih aviona MiG 29. Ujedno će se susresti s ruskim ministrom obrane Sergejem Šojguom te nazočiti prezentaciji aviona i vojne opreme. Pregovarat će i o nabavljanju protuavionskih sustava Buk za potrebe vojske Srbije.

– Migovi stižu do kraja ožujka, potvrdio je za RTS pomoćnik ministra obrane Nenad Miloradović te dodao:

– Kada stignu u Srbiju, imat ćemo prvu fazu radova na njima, kao što ćemo imati i prvu fazu radova na naša četiri MiG-a 29. Imat ćemo ukupno deset lovaca. Sljedećih 14 godina imat ćemo spremne lovce koji su opremljeni najsuvremenijim raketama i mogu gađati više ciljeva istodobno.

Miloradović je još kazao da će s ruskim dužnosnicima biti riječi i o novoj opremi kopnene vojske i zrakoplovne jedinice.

Komentara 21

AL
Aleksa2212
13:03 21.12.2016.

Od 12 MiG-29 koliko je Savezna Republika Jugoslavija imala na raspolaganju 99. godine ,polovina je bila polu-operativna ,to jest, nekima je radio samo uredjaj koji ih upozorava da su naciljani.Radari uglavnom nisu radili ili su bili ograničeni na domet do 25 km.Inače , Mig-29 verzija 9-12 po pravila treba da ima radar koji ima domet označavanja cilja do 100-120 km. Srbija je svoja 4 MiG-29 ,2010. godina "podigla" na verziju 9-13 sa ispravnim i boljim radarima, boljom avionikom i naoružanjem vazduh-zemlja. 6 novih MiG-29 koje je Srbija danas zvanično kupila, su dodatno umapređeni ali se još ne zna do koje verzije.Znaće se u martu sledeće godine kada slete u Srbiju. Sa 10 operativnih i unapređenih MiG-29 Srbija se dodatno ojačala. Kupovinom 2 ili 3 diviziona BUK M2 dobijamo i mnogo učinkovitiju PVO. Srbija ni sa kim neće ratovati a posebno ne ponovo ulaziti u ludost kakva je bila 99. godine sa NATO paktom. Ovo je isključivo za odbranu zemlje, svo oružje je defanzivno.

Avatar dpejakovic
dpejakovic
12:43 21.12.2016.

Iskreno se nadam da će se Srbi okrenuti svojoj istočnoj "braći". S takvima se ne gradi kuća (EU).

Avatar sv.ilija
sv.ilija
12:38 21.12.2016.

Dosadni ste više s tim migovima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije